Tort cu cafea

de _Alina_ in Torturi, 30 Ian 2014 | 4240 vizualizari

 

Inspiratia acestui tort a venit de la iubirea neconditionata pe ca i-o port cafelei. :))
Stateam in dubii daca sa va spun reteta sa nu datorita faptului ca e cam ""ciufulit" la aspect, dar la ce gust are am zis c-ar fi pacat sa nu v-o impartasesc.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari (L)
  • 200 g zahar tos
  • 60 g faina
  • 40 g cacao
  • 15 g cafea naturala macinata (1 lg cu varf)
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 800 g smanatana pentru frisca (30 % grasime)
  • 2 lg zahar tos
  • 5 plicuri cappuccino
  • 4 plicuri intaritor frisca
  • Sirop:
  • 100 ml cafea tare
  • 30 ml apa
  • 1 lg zahar
  • Decor
  • cacao
  • boabe de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.

4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva iar spuma formata este tare.

5. Turnam galbenusurile batute in albusuri si amestecam cu o spatula, de sus in jos, cu cat mai putine miscari. 

6.  Cernem in compozitie faina amestecata cu cacao in trei transe amestecand usor cu spatula/lingura.

7. Punem cafeaua si omogenizam.

8. Repartizam compozitia in 3 tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de  copt si introducem in cuptor pentru 35 min, sau pana cand trece testul scobitorii.

9. Dupa ce s-au copt scoatem blaturile la racit pe un gratar.  

Crema:

Amestecam smanatana pentru frisca cu cappuccino si cu inaritorul de frisca si mixam pana cand aceasta creste in volum si devine ferma. 

!!!!Preparati crema in doua transe, jumatate cand asamblati tortul si cealalta jumatate cand il scoateti din frigider pentru a-l finisa.


Sirop:
Amestecam cafeaua cu apa si cu zaharul si fierbem 2 minute.     

Asamblare:  

1. Punem primul blat, insiropam, asteptam 5 minute, punem 200 g crema de cappuccino, al doilea blat, insiropam, asteptam cateva minute, inca 200 g crema si ultimul blat pe care il vom insiropa. Bagam tortul la frigider pentru cel putin 2 ore. 2. Pregatim a doua parte de crema, scoatem tortul de la frigider si il imbracam cu ea. Pudram cu cacao si punem din loc in loc boabe de cafea, apoi bagam la frigider pentru minim 2 ore.  

P.S.
 Eu folosesc cafea naturala in blat pentru un plus de aroma si de textura, dar daca nu va place o puteti inlocui cu cafea solubila.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

30.01.2014, 20:43

Mie mi-ai oprit doua lingurite cu tort?

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:15

Rocsy, nici eu nu l-am vazut prea bine. Am apucat sa mananc doar o felie subtirica.

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:16

Va multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea