Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone

de diaconta in Torturi, 2 Ian 2014 | 4800 vizualizari

 

Tortul acesta,care poate fi şi prăjitură este o idee bună dacă doriţi ceva energizant dar care să nu fie prea dulce.Nu ştiu dacă voi reuşi să vă aduc şi secţiunea dar nu e nimic spectaculos în interiorul său.Nu am avut prea multă inspiraţie de data aceasta.

 

INGREDIENTE

  • Petru blat:
  • 250 gunt
  • 200 g zahar
  • 30 g cacao
  • O lingura cafea macinata(sau 2 linguri cafea instant/ness)
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 5 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • O lingura lichior de ciocolata
  • Ghimbir proaspat razuit
  • 100 g alune nesarate
  • Sare
  • Pentru crema cu piure de castane:
  • 250 g piure de castane
  • 250 g crema mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • Afine
  • Pentru crema de cafea/brandy:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic crema cu gust de cafea/brandy de la Dr.Oetker
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie 70% cacao
  • 1 lingura ulei
  • Pentru decor:
  • Bombonele de ciocolata si sidefate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone:

Blatul de prepara foarte usor,însa pentru ca am folosit o forma cam mica de 22 cm,s-a copt cam greu.


Intr-un vas pe care l-am pus pe baie de aburi,am pus untul,cacaoa,zaharul,cafeaua macinata,laptele.


Le-am lasat pâna ce s-a topit untul si s-au omogenizat toate ingredientele.


Am adaugat ghimbirul razuit si lichiorul de ciocolata,am lasat sa se raceasca.


Am separat galbenusurile de albusuri la cele 5 oua.


Cand amestecul ciocolatos s-a racit,am încorporat pe rand galbenusurile,ajutându-ma de un tel.Am pus si smantana.


Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste compozitia obtinuta,apoi am pus si alunele.


La final am batut spuma tare albusurile si le-am încorporat usor si pe ele în amestec.


Am pus compozitia în forma tapetata si am pus la cuptor la 180 de grade cam 45 de minute.


Cum am spus,ar fi trebuit sa stea cam 30 de minute doar.


Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor dupa ce s-a copt,apoi l-am taiat,obtinând 3 blaturi.


Pentru crema cu piure de castane,am mixat crema mascarpone,am adaugat piureul de castane si frisca batuta.


Pentru crema de cafea,am mixat frisca cu crema(praful) la rece de la Dr.Oetker.


Nu e nevoie de zahar,frisca fiind dulce.


Am pus peste blat un strat de crema cu piure de castane si deasupra afine,am asezat al doilea blat si iarasi crema si afine.


Peste cel de-al treilea blat am pus glazura de ciocolata ,care am obtinut-o topind ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei.


Am ornat cu crema de de cafea si am pus bombonele.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

mihaelar63 1

11.01.2014, 07:46

Nu trebuie sa fie spectaculos ci trebuie sa fie cu gust bun de aratat oricum arata senzational

diaconta 1

12.01.2014, 23:04

Mihaela saru'mana

Madelline 1

12.02.2014, 00:30

frumos tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată şi cafea