Tort cu capsuni

de Lau in Torturi, 16 Iun 2011 | 3592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • CREMA
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 400 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri sirop de capsuni
  • DECOR
  • frisca
  • capsuni
  • ciocolata
  • Sirop
  • 50 g sirop de menta
  • 2 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

se tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor

se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca la bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga si faina cernuta si se omogenizeaza.

se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-laptele se pune la foc. Cand fierbe se adauga faina desfacuta cu putin lapte, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa

untul se amesteca cu zaharul pana se face spuma,se adauga peste laptele racit,se adauga si siropul de capsuni si se omogenizeaza

blatul se taie in 3.

ASAMBLARE-se aseaza prima foaie,se insiropeaza-jumatate din crema-a 2 foaie-insiropeaza-crema-1 3 foaie-sirop-frisca si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400