Tort cu capsuni

de Lau in Torturi, 16 Iun 2011 | 1652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • CREMA
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 400 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri sirop de capsuni
  • DECOR
  • frisca
  • capsuni
  • ciocolata
  • Sirop
  • 50 g sirop de menta
  • 2 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

se tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor


se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca la bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga si faina cernuta si se omogenizeaza.


se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


CREMA-laptele se pune la foc. Cand fierbe se adauga faina desfacuta cu putin lapte, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa


untul se amesteca cu zaharul pana se face spuma,se adauga peste laptele racit,se adauga si siropul de capsuni si se omogenizeaza


blatul se taie in 3.


ASAMBLARE-se aseaza prima foaie,se insiropeaza-jumatate din crema-a 2 foaie-insiropeaza-crema-1 3 foaie-sirop-frisca si decoram dupa plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sidy 1

17.06.2011, 07:57

Cred ca am ajuns prea tarziu...

Lau 1

17.06.2011, 13:38

multumesc

mirela0911 1

17.06.2011, 18:50

cred ca a fost bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Dobos Tort