Tort cu capsuni

de Lau in Torturi, 16 Iun 2011 | 1494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • CREMA
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 400 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri sirop de capsuni
  • DECOR
  • frisca
  • capsuni
  • ciocolata
  • Sirop
  • 50 g sirop de menta
  • 2 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

se tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor


se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca la bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga si faina cernuta si se omogenizeaza.


se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


CREMA-laptele se pune la foc. Cand fierbe se adauga faina desfacuta cu putin lapte, se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa


untul se amesteca cu zaharul pana se face spuma,se adauga peste laptele racit,se adauga si siropul de capsuni si se omogenizeaza


blatul se taie in 3.


ASAMBLARE-se aseaza prima foaie,se insiropeaza-jumatate din crema-a 2 foaie-insiropeaza-crema-1 3 foaie-sirop-frisca si decoram dupa plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (20)

Sidy 1

17.06.2011, 07:57

Cred ca am ajuns prea tarziu...

Lau 1

17.06.2011, 13:38

multumesc

mirela0911 1

17.06.2011, 18:50

cred ca a fost bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie