Tort cu capsuni

de irena in Torturi, 26 Feb 2012 | 7553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat 1 :
  • 115 gr faina,
  • 115 gr zahar,
  • 3 oua.
  • Aluat 2 :
  • 30 gr faina,
  • 30 gr zahar,
  • 1 albus,
  • 30 gr unt,
  • 10 gr cacao.
  • Mousse capsuni :
  • 150 gr capsuni,
  • 10 gr gelatina,
  • 150 ciocolata alba,
  • 450 gr frisca,
  • 50 gr zahar.
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata alba,
  • 50 gr ciocolata amaruie,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 gr gelatina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa fiarta amestecata cu 4 linguri gem capsuni.
  • Decor:
  • 100 gr capsuni
  • 100 gr frisca.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Prepar aluatul 2 - amestec ingredientele si intind pe o hartie de copt,intr o tava de copt ,apoi trasez linii si pun in congelator.


Prepar aluatul 1 - mixez ouale cu zahar pana isi dubleaza volumul,incorporez treptat faina,amestecand de jos in sus si torn acest aluat peste primul aluat ,apoi coc in cuptorul preincalzit la 180 C, ptr 10 min.Las sa se raceasca,apoi tai fasii si tapetez o forma de tort cu acest aluat,apoi insiropez.


Mousse capsuni - Hidratez gelatina.Intr o cratita ,pe baie de abur,torn 250 ml frisca( din cele 450 ml)si cand incepe sa fiarba inchid focul si adaug ciocolata tocata.Separat mixez pe foc,ptr 10 min, capsunile cu zaharul,apoi inchid focul si adauga gelatina,apoi amestec cu crema de frisca si ciocolata.Las sa se raceasca si amestec usor cu restul de 200 ml frisca batuta in prealabil.Torn mousse ul in forma de tort peste blat.


Glazura: Topesc ciocolata in frisca pe foc mic,las 5 min la racit,adaug gelatina hidratata,las la racit la temp camerei si apoi torn peste mousse ul de capsuni.


Dau tortul la frigider ptr 2 - 3 ore si apoi ornez cu capsuni,frisca,ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

18.03.2013, 23:37

ce tort frumos

Alinutza80 1

19.03.2013, 14:34

babi5 1

07.06.2013, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni