Tort cu capsuni

de Laly in Torturi, 4 Mai 2012 | 5203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de lamaie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata alba
  • 300 gr capsuni
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • DECOR:
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

BLATUL: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Punem faina cernuta si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi taiem blatul in doua.

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rasa sau rupta in bucati mici impreuna cu frisca pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit, dam deoparte. Lasam la racit, apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.Taiem capsunile in cubulete mici si le adaugam in crema, amestecand usor sa nu le strivim.

SIROP:intr-o craticioara punem zaharul si apa sa fiarba.Tinem siropul pe foc cateva minute, pana se leaga, apoi lasam la racit.

ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul, punem folie alimentara, apoi punem primul blat, insiropam, punem  crema, apoi blat si insiropam foarte putin partea de sus a blatului. Dam tortul la frigider circa 1 ora. Scoatem apoi din folie si ornam cu frisca si capsuni. Lasam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Laly 1

23.05.2012, 12:56

Inuta multumesc tare mult.Am intrat mai rar,dar am un motiv serios.Sunt cea mai fericita matusa din lume.Am o nepotica dulce si frumoasa foc,care imi ocupa aproape tot timpul liber.Promit sa ma revansez curand.Pupici dulci

Laly 1

23.05.2012, 12:56

Mada ma bucur ca iti place,sa-mi spui cum a iesit.

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort tiramisu a la Mihaela