Tort cu kiwi si mango

de Anamaria7 in Torturi, 17 Mar 2012 | 2806 vizualizari

 

Tortul de ziua mea (foaaarte intarziat), o combinatie de crema fina si jeleu racoritor cu o forma complicata, dar placut de experimentat!

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata alba si crema de mango:

  • 400 gr ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lgt gelatina granule
  • 1 mango bine copt
  • 1 banana tare

Jeleul de kiwi:

  • 1 kg kiwi bine coapte
  • 220 gr zahar
  • 1 1/3 plic gelatina granule
  • fulgi de cereale integrale (indulcite)
  • 2 foi pandispan pentru tort (eu am avut ramase de la o prajitura)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu kiwi si mango:

Crema de ciocolata alba:


Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine pe viteza mare pana se umfla si devine ..."fluffy" :) Restul de ciocolata se rade pe razatoarea mica si se amesteca in crema.


Crema de mango:


Curatam fructul, il maruntim bine in blender pana devine cremos, apoi il incorporam in 1/3 din crema pregatita anterior.


Jeleul de kiwi:


Fructele curatate de coaja si de capatul unde era codita (e prea tare) se taie cubulete si se paseaza foarte bine in blender. Punem apoi fructele pe foc mic impreuna cu zaharul si le lasam pana se ingroasa aproape ca un gem. Dupa ce luam vasul jos de pe foc lasam sa se raceasca putin si adaugam gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi.


Asamblare:


1. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un blat, turnam crema de ciocolata alba si nivelam. Luam un mic castronel, il invelim strans in folie alimentara si il infigem in crema pana formeaza o gaura cat de cat mare in mijloc. Dam la rece.


2. Scoatem castronelul, turnam jeleul de kiwi, asezam din nou castronelul, dam la rece.


3. Scoatem castronelul, punem crema de mango amestecata cu 3-4 linguri de fulgi de cereale in spatiul ramas in mijloc. Taiem din al doilea blat cerculetul ce acopera zona cu crema cu cereale, il asezam peste jeleu si punem in locul blatului taiat feliile de banana. Peste blat turnam si nivelam restul de crema de mango.


4. Decoram cu fulgi de cereale. Dam la rece pana la servire.

 

TIPS-URI

1

Se pare ca puteam sa pun MAI MULT kiwi :D ca sa se observe si mai bine modelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu kiwi si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

jolygina 1

18.03.2012, 23:21

delicios

Bya Ralu 1

19.03.2012, 06:22

ce deliciu

MIUTA 1

19.03.2012, 12:20

Excelent

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu kefir