Tort cu capsuni

de RoxanaIonela in Torturi, 19 Feb 2014 | 1344 vizualizari

 

Reteta pe care o propun este atat prima reteta postata aici dar si primul tort „adevarat” pe care l-am facut:)Este o reteta care am gasit-o intr-o revista cu ceva timp in urma ,mie una imi place foarte mult sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE


Blat:

  • 7oua
  • 7 linguri zahar
  • 7linguri faina
  • praf de copt jum de pliculet
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • esenta de portocale sau lamaie(eu personal am preferat esenta de lamaie)


Crema:

  • 500g capsune
  • 200g unt/margarina pentru prajituri
  • 200g zahar
  • 50ml apa
  • 2pliculete zahar vanilat
  • zeama de la o portocala/lamaie
  • 1budinca vanilie.
  • 500ml lapte
  • ciocolata amaruie/lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blatul:

Mixam albusurile apoi adaugam zaharul,galbenusurile, uleiul,faina impreuna cu praful de copt,coaja rasa de portocala/lamaie si in final esenta de portocala/ lamaie.Tapetam tava cu unt si faina si o dam  la cuptor aprox 40-45 min.

Crema:      

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit,apoi punem zaharul impreuna cu apa si zeama de portocala/lamaie la fiert  pana cand rezulta un sirop gros,se ia de pe foc si se lasa la racit intre timp untul si zaharul vanilat se freaca spuma.Cand s-au racit toate ingredientele adaugam cate o lingura de sirop peste unt si mixam,cand am terminat de pus siropul adaugam s budinca procedand la fel.      

Cand s-a racit blatul se taie si se umple cu crema si capsunile taiate felii.Exteriorul tortului il imbracam in crema peste care adaugam si ciocolata topita pe baie de aburi.   

 

TIPS-URI

1

Se decoreaza dupa placul fiecaruia,eu am lasat cateva capsuni intregi peste care am pus ciocolata!

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

20.02.2014, 14:36

Bine ai venit

RoxanaIonela

RoxanaIonela 1

20.02.2014, 15:19

Va multumesc si ma bucur foarte mult ca va place!

laura_n

laura_n 1

21.02.2014, 15:11

bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!