Tort cu capsuni

de RoxanaIonela in Torturi, 19 Feb 2014 | 1437 vizualizari

 

Reteta pe care o propun este atat prima reteta postata aici dar si primul tort „adevarat” pe care l-am facut:)Este o reteta care am gasit-o intr-o revista cu ceva timp in urma ,mie una imi place foarte mult sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE


Blat:

  • 7oua
  • 7 linguri zahar
  • 7linguri faina
  • praf de copt jum de pliculet
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • esenta de portocale sau lamaie(eu personal am preferat esenta de lamaie)


Crema:

  • 500g capsune
  • 200g unt/margarina pentru prajituri
  • 200g zahar
  • 50ml apa
  • 2pliculete zahar vanilat
  • zeama de la o portocala/lamaie
  • 1budinca vanilie.
  • 500ml lapte
  • ciocolata amaruie/lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blatul:


Mixam albusurile apoi adaugam zaharul,galbenusurile, uleiul,faina impreuna cu praful de copt,coaja rasa de portocala/lamaie si in final esenta de portocala/ lamaie.Tapetam tava cu unt si faina si o dam la cuptor aprox 40-45 min.


Crema:


Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit,apoi punem zaharul impreuna cu apa si zeama de portocala/lamaie la fiert pana cand rezulta un sirop gros,se ia de pe foc si se lasa la racit intre timp untul si zaharul vanilat se freaca spuma.Cand s-au racit toate ingredientele adaugam cate o lingura de sirop peste unt si mixam,cand am terminat de pus siropul adaugam s budinca procedand la fel.


Cand s-a racit blatul se taie si se umple cu crema si capsunile taiate felii.Exteriorul tortului il imbracam in crema peste care adaugam si ciocolata topita pe baie de aburi.

 

TIPS-URI

1

Se decoreaza dupa placul fiecaruia,eu am lasat cateva capsuni intregi peste care am pus ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

20.02.2014, 14:36

Bine ai venit

RoxanaIonela 1

20.02.2014, 15:19

Va multumesc si ma bucur foarte mult ca va place!

laura_n 1

21.02.2014, 15:11

bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si capsuni