Tort cu capsuni

de delia64 in Torturi, 19 Mai 2014 | 20992 vizualizari

 

Fiind ziua nepoatei mele , fetita surorii mele am facut un tortulet cu capsuni .
M-am inspirat de la Merisor careia -i multumesc pentru idee .
A fost foarte gustos si apreciat tortul , aspectul mai lasa de dorit .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi Savoiardi
  • 1 kg. capsuni
  • 6 oua
  • 1 litru frisca Hulala
  • 6 linguri faina
  • 14 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet gelatina de 20 gr. si 1 pachet de 10 gr .
  • 6 zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Se spala capsunele , se curata de codite si se presara peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama .


Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar , 6 linguri faina si 100 ml. lapte rece .


Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia de mai sus cand laptele incepe sa fiarba , amestecam pana se ingroasa crema .


Lasam crema la racit .


Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si o incorporam in crema racita .


Batem frisca cu ajutorul mixerului si o impartim in 2 , o parte o amestecam cu crema de mai sus iar cealalta parte o lasam pentru ornat .


Punem gelatina in 200 ml. apa rece si lasam 10 minute sa se inmoaie apoi amestecam pe baie de abur pana se dizolva bine gelatina . O turnam calduta peste crema si amestecam sa se incorporeze bine .


Se scurge siropul lasat de capsuni si fructele le adaugam in crema amestecand usor cu o lingura de lemn.


Intr-un vas dreptunghiular asezam o folie alimentara si un strat de piscoturi trecute prin siropul lasat de capsuni , un strat de crema , piscoturi si iar crema la final ultimul strat de piscoturi .


Se acopera cu folia si se da la rece pana a doua zi .


Se rastoarna pe o tava tortul , se inlatura folia si se orneaza cu frisca si capsuni .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructele preferate la pregatirea tortului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

delia64 1

20.05.2014, 01:05

Luckycake

Sylvia 1

21.05.2014, 11:50

arata bestial !

delia64 1

21.05.2014, 15:32

Sylvia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si capsuni