Tort cu capsuni

de delia64 in Torturi, 19 Mai 2014 | 25106 vizualizari

 

Fiind ziua nepoatei mele , fetita surorii mele am facut un tortulet cu capsuni .
M-am inspirat de la Merisor careia -i multumesc pentru idee .
A fost foarte gustos si apreciat tortul , aspectul mai lasa de dorit .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi Savoiardi
  • 1 kg. capsuni
  • 6 oua
  • 1 litru frisca Hulala
  • 6 linguri faina
  • 14 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet gelatina de 20 gr. si 1 pachet de 10 gr .
  • 6 zahar vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Se spala capsunele , se  curata de codite si se presara  peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama .

Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar  , 6 linguri faina  si 100 ml. lapte rece .

Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia de mai sus cand laptele incepe sa fiarba , amestecam pana se ingroasa crema .

Lasam crema la racit .

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si o incorporam in crema racita .

Batem frisca cu ajutorul mixerului si o impartim in 2 , o parte o amestecam cu crema de mai sus iar cealalta parte o lasam pentru ornat .

Punem gelatina  in 200 ml. apa rece si lasam 10 minute sa se inmoaie apoi  amestecam pe baie de abur pana se dizolva bine gelatina . O turnam calduta peste crema si amestecam sa se incorporeze bine . 

Se scurge siropul lasat de capsuni si fructele le adaugam in crema amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intr-un vas dreptunghiular asezam  o folie alimentara  si un strat de piscoturi trecute prin siropul lasat de capsuni  , un strat de crema , piscoturi si iar crema  la final ultimul strat de piscoturi .

Se acopera cu folia si se da la rece pana a doua zi .

Se rastoarna pe o tava tortul , se inlatura folia si se orneaza cu frisca si capsuni .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructele preferate la pregatirea tortului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema Stracciatella si capsuni