Tort cu capsuni

de papabundetot in Torturi, 29 Noi 2014 | 1816 vizualizari

 

Am pregatiti weekendul trecut un tort cu capsuni,un fel de cheesecacke si pentru ca deja e mai rece afara,am renuntat la blatul de biscuiti cu unt si am facut unul pufos copt la cuptor.In felul asta am schimbat reteta cu care ne-am delectat o vara intreaga dar am obtinut si o alta aroma a cheesecacke-ului de capsuni :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de la o lime
  • Pentru crema:
  • 3+2 linguri zahar
  • 500 gr ricotta
  • 300 gr capsuni
  • o pastaie de vanilie
  • 6 linguri smantana
  • 6 foi gelatina
  • zeama de la 1 lime
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Inainte de a face blatul am pregatit capsunile,din pacate pentru ca suntem in luna noiembrie,la prajitura mea am folosit capsuni congelate,le-am pus intr-o tigaie cu semintele de la o pastaie de vanilie si zeama de la o jumatate de lime,si le-am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si s-a format un sos gros,ca o dulceata.Am dat tigaia la racit si am trecut la pufosul blat


Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am frecat bine cu zaharul,am adaugat apoi uleiul,pe rand cate o lingura,amestecand dupa fiecare,apoi faina si bicarbonatul.


Separat am batut albusurile spuma cu un praf de sare pana cand s-au intarit,apoi le-am incorporat usor cu o spatula peste amestecul de galbenusuri,amestecand usor fara a strica spuma.Am tapetat o forma de tort cu ulei si faina,am pus aluatul acolo si l-am dat la copt pana cand a trecut testul cu scobitoarea.


Dupa ce blatul s-a copt si racit,l-am taiat in 2 parti egale,am scos din tigaie capsunile care au ramas intregi si si-au pastrat forma,le-am dat deoparte pentru moment,am incalzit sosul ramas,am inmuiat gelatina in apa rece si apoi am adaugat-o in sos sa se topaeasca,am amestecat pana cand s-a topit,apoi am pus sosul de capsuni intr-un castron,am adaugat peste el branza ricotta,2 linguri de zahar,6 linguri de smantana,am mixat totul bine pentru a obtine o crema fina,am mai adaugat pentru un plus de gust si zeama de la o jumatate de limeta.


Peste primul blat de tort am pus o parte din crema,cateva capsuni intregi din cele scoase mai devreme,celalalt blat,crema si iarasi capsuni,apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore,timp cat sa isi faca gelatina treaba.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

30.11.2014, 14:32

Gherca Daniela 1

30.11.2014, 18:18

Xandrinne 1

30.11.2014, 20:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!