Tort cu capsuni

de DanaModog in Torturi, 2 Ian 2015 | 2727 vizualizari

 

Cum ma vad rar cu parintii, incerc sa le gatesc cele mai bune mancaruri. In vara am facut acest tort iar tatalui meu nu ii venea sa creada ca e facut de mine. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri de ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri faina
  • -8 linguri zahar
  • -1 plic de praf de copt
  • -esenta de trandafir (putina ca sa dea un gust sofisticat)
  • -putin ulei si putina faina pentru tapetarea tavei.
  • Crema:
  • -1 plic crema de lamaie
  • -o cutie de frisca (eu am pus cativa stopi de suc de lamaie in ea)
  • -300 g capsuni micute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blatul:


Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praf de copt si esenta de trandafir, amestecam bine si la sfarsit punem si albusurile batute. Aluatul il turnam intr-o tava tapetata cu faina si ulei (se poate si hartie de copt dar eu ma descurc mai bine cu ulei si faina). Se lasa la copt cam 30-35 de minute, se verifica cu o scobitoare si se lasa la racit.


Pana cand s-a copt blatul am taiat felii capsunile si una am lasat-o intreaga.


Am preparat crema de lamaie cu care am umplut tortul si frisca cu cateva picaturi de lamaie am batut-o cu mixerul pana a devenit tare. Am intins frisca pe tort si am ornat cu capsuni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

02.01.2015, 21:10

Frumos tort ai pregatit!

DanaModog 1

03.01.2015, 00:14

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lamaie Dukan