Tort cu capsuni si crema de iaurt

de Miha in Torturi, 8 Mar 2013 | 4529 vizualizari

 

La multi ani femeie!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 300 g iaurt gras
  • 500 g capsuni
  • piscoturi pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si crema de iaurt:

Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.

Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.

Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.

Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.

Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni si crema de iaurt-0
Tort cu capsuni si crema de iaurt-1
Tort cu capsuni si crema de iaurt-2

COMENTARII (49)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 10:00

bun tortul

jolygina

jolygina 1

30.01.2014, 22:33

ador reteta asta

Carmen

Carmen 1

06.04.2015, 09:02

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!