Tort cu capsuni si kiwi

de lilik in Torturi, 13 Iul 2013 | 7651 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru o cunostinta de ziua sotului ei.Este un tort pentru 20 de persoane si de la toti am primit numai laude :D
Incercati-l cu incredere ca-i grozav.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 2 pahare cu zahar
  • 2 pahare cu faina
  • 2 vaniline
  • un praf de sare
  • 10 linguri ulei
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 litru de lapte
  • 120 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 pliculete vanilina
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra.
  • Alte ingrediente:
  • 7-8 kiwi(depinde cat sunt de mari)
  • 600 gr capsuni
  • Pentru sirop:
  • 600 ml apa
  • 150-200 gr zahar(depinde cat il vreti de dulce)
  • 150 ml limoncello
  • Pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • kiwi
  • capsuni
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si kiwi:

Am folosit o tava de 35X 25 cm.


Prima data pregatiti blatul:


-separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta.


-omogenizati si puneti compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata cu faina,apoi dati la cuptorul incins la 180° pana trece testul scobitorii,apoi lasati sa se raceasca.


Intre timp pregatiti crema:


-mixati putin galbenusurile cu zaharul, incorporati faina si la sfarsit puneti laptele si vanilina,dupa care puneti pe foc si lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa crema,apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca.


-intre timp mixati smantana pentru frisca cu cele 4 linguri de zahar pudra,apoi amestecati-o cu crema rece.


Pregatirea siropului:


-puneti pe foc apa cu zaharul pana se topeste zaharul,apoi dati deoparte si adaugati limoncello,apoi lasati sa se raceasca.


Curatati kiwi si ii taiati feliute,spalati,uscati si curatati coditele la capsuni,apoi le taiati feliute si pe acestea.


Asamblarea tortului:


-taiati blatul in 3 parti egale,apoi puneti pe un platou o parte,o insiropati si deasupra asezati feliile de kiwi,apoi jumatate din crema,acoperiti cu alt blat,insiropati si deasupra asezati feliile de capsuni si restul de crema iar la sfarsit acoperiti cu blat si insiropati.


Lasati tortul la rece o noapte,iar a doua zi il decorati cu frisca batuta,kiwi,capsuni si decoruri facute cu ciocolata neagra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

alba_zori 1

16.09.2013, 10:32

minunat tort draga mea,foarte bun,delicios de tot,si ce talent,ai invatat sa faci torturi bine bine,trebuia sa primesti mai mult decat complimente pentru tort ca e mare,cred ca are vreo 3 kg,deci un cadouas ceva meritai,te pup dulce draga mea

Sidy 1

21.10.2013, 08:08

LA MULTI ANI fericiti si sanatosi !

ralu_ca 1

21.10.2013, 19:55

super si...La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca de casa, frisca si fructe