Tort ecler cu crema de capsuni

de angyb in Torturi, 17 Mai 2013 | 6235 vizualizari

 

Au trecut trei ani de cand suntem impreuna ,ani fericiti si plini de iubire.La multi ani iubirea mea.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina alba
  • 6 oua
  • Crema ganache:
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Crema de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 1 ou
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca
  • apa
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler cu crema de capsuni:

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana cand se omogenizeaza.

Tapetam o forma rotunda cu ulei si faina ,si cu ajutorul unui sprit facem forme circulare din aluat. Dam la cuptor preincalzit pana cand foaia se rumeste. Din aluatul ramas formam gramajoare si dam la cuptor pana cand se rumenesc. 

Crema ganache: Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca dupa care o dam la rece cateva ore. Cand crema s-a racit batem spuma tare si umplem cu crema minieclerele.

Taiem capsuni marunt si le amestecam cu 2 linguri de zahar de zahar. Si le punem intr-o strecuratoare cu un castron desesubt. 

Separat amestecam amidonul cu un ou si 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si lasam sa fiarba amestecand mereu pana cand se ingroasa .Luam de pe foc si adaugam trei linguri de zahar si esenta de vanilie.

Peste sucul care l-au lasat capsuni adaugam apa pana la 250 ml si turnam intr-o craticioara peste gelatina .Dam la foc lent si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Cand s-a intarit lasam sa se raceasca un pic dupa care o turnam peste crema de vanilie. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma si capsunile.

Turnam peste blatul rotund un strat subtire de crema apoi asezam un rand de minieclere .Adaugam restul de crema si nivelam bine. Asezam deasupra 7 ,8 minieclere.

Topim pe baie de abur ciocolata cu untul si decoram dupa placere.

 

 

TIPS-URI

1

Pt.asamblare folositi inelul de tava cu fundul detasabil si lasati tortul la rece cateva ore si apoi scoateti inelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

angyb 1

18.05.2013, 09:28

TImea multumesc
Rocsi mersi mult

Valclaudia 1

18.05.2013, 13:26

GROZAV TORTUL! Sa fiti fericiti, iubiti-va mult!

laura_n 1

18.05.2013, 17:51

multi ani inainte fericiti, Angy!
tortul arata suuper

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA