Coffechoco cake

de laylalala in Torturi, 8 Mai 2010 | 3636 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 75 gr faina
  • 15 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 60 gr unt, la temperatura camerei
  • 78 gr zahar brun
  • 2 oua, separate
  • 100 ml cafea 
  • Pentru crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping
  • 100 gr ciocolata amaruie 50% cu cafea
  • 100 ml lichior-crema tiramisu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coffechoco cake:

Pentru blat,


incalzeste cuptorul la 180⁰C.


Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru.


Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt.


Intr-un alt bol, bate untul cu zaharul.


Adauga galbensurile si mixeaza.


Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare


.Incorporeaza amestecul cu faina in cel cu unt, alternand cu cafeaua.


Inglobeaza albusurile spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.


Da blatul la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata


.Lasa blatul sa se raceasca completm apoi injumatateste-l pe orizontala.

Pentru crema,


bate frisca lichida pana cand se inatareste apoi incorporeaza esenta de vanilie.

Pentru topping,


topeste ciocolata impreuna cu lichiorul la bain-marie.

Asamblare,


aseaza un blat pe o farfurie.


Unge blatul cu frisca apoi acopera-l cu cel de-al 2-le blat.Toarna toppingul peste tort, lasand-ul sa curga si pe margini.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coffechoco cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras Medi 1

08.05.2010, 22:58

Excelent!.......5 furcu.

mena29 1

09.05.2010, 14:24

rivka 1

09.05.2010, 16:47

arata foarte bine, vad ca faci dulciuri in cantitati...industriale, aveti cand le termina/manca in ritmul asta.
5 furculition, normal.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie