Coffechoco cake

de laylalala in Torturi, 8 Mai 2010 | 7681 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 75 gr faina
  • 15 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 60 gr unt, la temperatura camerei
  • 78 gr zahar brun
  • 2 oua, separate
  • 100 ml cafea 
  • Pentru crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping
  • 100 gr ciocolata amaruie 50% cu cafea
  • 100 ml lichior-crema tiramisu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coffechoco cake:

Pentru blat,

incalzeste cuptorul la 180⁰C.

Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru.

Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt.

Intr-un alt bol, bate untul cu zaharul.

Adauga galbensurile si mixeaza.

Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare

.Incorporeaza amestecul cu faina in cel cu unt, alternand cu cafeaua.

Inglobeaza albusurile spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.

Da blatul la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata

.Lasa blatul sa se raceasca completm apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema,

bate frisca lichida pana cand se inatareste apoi incorporeaza esenta de vanilie.
Pentru topping,

topeste ciocolata impreuna cu lichiorul la bain-marie.
  Asamblare,

aseaza un blat pe o farfurie.

Unge blatul cu frisca apoi acopera-l cu cel de-al 2-le blat.Toarna toppingul peste tort, lasand-ul sa curga si pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coffechoco cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras Medi 1

08.05.2010, 22:58

Excelent!.......5 furcu.

mena29 1

09.05.2010, 14:24

rivka 1

09.05.2010, 16:47

arata foarte bine, vad ca faci dulciuri in cantitati...industriale, aveti cand le termina/manca in ritmul asta.
5 furculition, normal.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure