Tort cu caramel sarat si ciocolata

de _Alina_ in Torturi, 11 Noi 2014 | 2620 vizualizari

 

Daca inca nu v-ati dat seama pana acum, declar cu mana pe inima ca ador caramelul, ciocolata si torturile "dezbracate" :), iar combinatia celor enumerate ma topeste. :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua medii (M)
  • 125 g zahar
  • 60 g faina de grau
  • 40 g cacao
  • un praf sare
  • Ganache ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 200 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • Crema caramel
  • 400 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • 120 g caramel sarat
  • 20 g smantana fina si cremoasa (20% grasime, Pilos)
  • Pentru asamblat:
  • 180 g caramel sarat
  • 3 rondele de orez expandat (~30g)
  • Decor:
  • 50 g ciocolata razuita
  • Pt insiropat:
  • 60 g caramel sarat
  • 80 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel sarat si ciocolata:

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. 

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2.  Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata devine ferma, iar zaharul este complet dizolvat. 

4. Inglobeaza galbenusurile (toate deodata) in albusuri cu ajutorul mixerului.

5. Amesteca faina cu cacaoa si cerne amestecul (in 2-3 transe) in compozitia de la pasul 4, cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava (17cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

7. Dupa ce blatul s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa-l sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta) si apoi taie-l in 4 felii.

Ganache ciocolata:

1. Pune ciocolata rupta in bucati, la topit impreuna cu 150 g smantana lichida pe foc mic.

2. Amesteca mereu, iar cand ciocolata s-a topit si compozitia e omogena, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.

 3. Lasa compozitia sa se raceasca putin, dar ai grija sa ramana tot fluida ca sa o poti intrebuinta la asamblat.

Crema de caramel:

1. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata. 

2. Adauga caramelul si smantana in frisca si mixeaza pana la incorporare.  

  Asamblare:

  Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaza felia, pune crema de caramel intr-un pos si spriteaza pe felie un strat de crema, iar pe margine mai spriteaza un rand,ca sa se inalte putin. Pune in mijloc 2 linguri de caramel,sfarama o rondea de orez expandat si pune-o deasupra caramelului,  acopera apoi orezul expandat cu 3-4 linguri ganache de ciocolata, pune urmatoarea felie si continua insiropat,  crema de caramel, caramel, orez expandat si ganache de ciocolata pana cand termni feliile. La final orneaza ultima felie cu crema de caramel si ciocolata razuita.
   

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel sarat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu caramel sarat si ciocolata-0
Tort cu caramel sarat si ciocolata-1
Tort cu caramel sarat si ciocolata-2
Tort cu caramel sarat si ciocolata-3
Tort cu caramel sarat si ciocolata-4
Tort cu caramel sarat si ciocolata-5
Tort cu caramel sarat si ciocolata-6
Tort cu caramel sarat si ciocolata-7
Tort cu caramel sarat si ciocolata-8
Tort cu caramel sarat si ciocolata-9
Tort cu caramel sarat si ciocolata-10

COMENTARII (23)

dantes

dantes 1

12.11.2014, 08:16

Super!

Sidy

Sidy 1

12.11.2014, 08:23

Panacris

Panacris 1

12.11.2014, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!