Tort spirala - pentru tripla aniversare

de adasev12 in Torturi, 20 Dec 2011 | 4260 vizualizari

 

azi s-a intamplat sa fie o tripla aniversare pt mine, asa ca iata-ma-s prezenta la datorie cu tortuletul: 1. fetita mea dulce Bianca face 6 luni. La multi ani printesa mea! 2. Bucataras.ro face 3 anisori. La multi ani Bucataras drag! 3. am pontat reteta cu nr 300. asa ca sa turnam vinul in pahare sau sampania, dupa preferinta, si sa taiem o feliuta de tort, sa impartim la fiecare.

feliuta vine mai traziu, ca-l asteptam si pe tati , apoi taiem tortul. revin cu sectiunea.

P.S. sursa de inspiratie pt blat si asamblare a fost un site culinar italian.

petrecere frumoasa tuturor!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 1 l-ita plina de miere
  • 8 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • crema:
  • 500 g mascarpone
  • 4 lg zahar
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • o esenta de rom de 5 ml
  • pt decor :
  •  bomboane
  • cateva aschii de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 3 lg zahar
  • o esenta de rom de 5 ml
  • + cateva piscoturi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala - pentru tripla aniversare:

Blatul: ouale intregi se bat spuma cu zaharul si mierea. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si se amesteca usor cu lingura, dupa fiecare lingura de faina adaugata, pe rand. Se ia o tava cu latime de 20 cm ( a mea a avut 23...putin inalt a iesit tortul, era buna si o tava de 18 cm latime). Se tapeteaza cu foaie de copt sau se unge bine si se infaineaza. Eu am uitat sa-mi cumpar foaie de copt si am recurs la a doua varianta, iar prima foaie am desprins-o cam greu la mijloc...dar a iesit pana la urma. Se imparte compozitia in doua si se coc pe rand sau se pune in doua tavi. Se da la cuptor la 200 grade pt 10-12 minute. Se scoate calda pe un servet, apoi se ruleaza si se lasa asa la racit.


Crema: mascarpone se freaca bine cu 4 linguri de zahar...nu-i musai sa fie praf, ca se topeste oricum. Ciocolata se topeste la foc mic cu frisca si untul, se lasa pana ajunge in punctul de fierbere si se ia apoi de pe foc, se lasa la rece. Cand e numai calduta de adauga si esenta de rom ( crema de ciocolata este preluata de la Miha...ea a pus 2 linguri cogniac, dar eu nu aveam in casa...). Se lasa la frigider pana se raceste complet. Se ia apoi si se bate cu mixerul pana se intareste si devine o spuma densa. Se iau 3 linguri din crema mascarpone si se lasa deoparte, pt uns tortul, iar restul se amesteca cu crema de ciocolata.


200 g de frisca se bate spuma densa ( eu folosesc gata indulcita, asa ca nu mai pun zahar).


Asamblarea: se desfac ruladele si se insiropeaza cu sirop preparat din 200 ml apa amestecata cu zaharul si esenta de rom, apoi se taie fiecare bucata in 2 pe lungime, astfel vor rezulta 4 buc cu latime de 10-12 cm max. Altfel tortul va iesi prea inalt.


Se ia platoul pt tort si se pune in mijlocul lui o lingura de crema. Fiecare bucata se unge bine cu crema. Se ia o bucata si se ruleaza cat mai strans, apoi se asaza in picioare pe bucatica de crema, la mijloc. Se ia apoi cealalta bucata si se infasoara in jurul ei, cu crema inauntru. Se pune apoi un strat de piscoturi insiropate si unse cu crema de asemenea. ( piscoturile nu erau in reteta dar mi s-a parut ca iese prea mititel tortul si crema aveam destula...ar fi mers bine din 8 oua.). Se continua apoi rularea cu celelalte doua bucati de blat.. Cu cun cutit bine ascutit se pot ajusta marginile, sa fie cat de cat uniform tortul. Se unge apoi cu mascarpone care l-am pastrat dinainte, pt a se prinde mai bine crema si frisca.


Ungem cu frisca peste tot cat mai neuniform, apoi cu dosul lingurii batem usor pe margini, astfel se for forma turturi din frisca. Pe lateral se mai arunca niste aschii de ciocolata, iar la baza se pune un rand de crema spritata cu o forma... Deasupra am asezat si cateva bombonele..ca tot mi-au ramas o gramada de la impodobitul bradutului de aseara...si cateva moturi de crema...


Am dat la rece tortul...si inca e tot acolo...asteptam cu nerabdare sa vina tati, ca sa-l putem devora...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala - pentru tripla aniversare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

adasev12 1

12.02.2012, 19:05

fetelor, va multumesc mult tuturor! va pup cu drag!!!

iri_iri 1

12.02.2012, 20:08

senzational de multa munca dar cred ca merita la multi ani frumosi si sanatosi tuturor

lia maria 1

12.02.2012, 21:13

La multi ani cu sanatate si fericire din belsug !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas