Tort cu nuci

de Mihaela11_jo in Torturi, 9 Ian 2011 | 2196 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul 1  

  • 6 albusuri  
  • 4 galbenusuri  
  • 200 grame zahar pudra
  • 200 grame nuca macinata  
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie Blatul 2  
  • 4 oua  
  • 2 linguri de apa  
  • 6 linguri de zahar  
  • 6 linguri de faina  
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

Crema  

  • 200 grame unt  
  • 200 grame zahar pudra  
  • 2 galbenusuri( ramase de la blatul 1)  
  • 2 linguri cafea naturala  
  • 200 grame nuca  
  • esenta de rom
  • Frisca  lichida – 500 ml Optional

Glazura  

  • 150 grame zahar  
  • 2 linguri cacao  
  • 3 linguri apa  
  • 25 grame unt
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci:

Blatul 1



Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de copt stins cu lamaie si nuca macinata.



Se tapeteaza o tava de sticla termorezistenta (cu dimensiunile de 20/30 cm) cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace la 160 de grade 30 de minute.



Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.



Blatul 2



Cele 4 albuse se bat spuma cu putina sare; se adauga cele 2 linguri de apa, apoi zaharul si se mixeaza bine.



Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.



Se coace la fel ca primul blat intr-o tava de 20/30 cm la 160 de grade cca 35 de minute sau se face proba cu scobitoarea.



Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.



Crema




Untul se freaca spuma cu zaharul pudra; se adauga cele 2 galbenusuri ramase de la primul blat si 2 linguri de cafea naturala.



Nuca se taie marunt( eu am o masina speciala pentru taiat nuca mai mare , pe care o folosesc la cataief si caramel cu nuca) si se prajeste putin in tigaia de clatite( fara ulei) , doar cat se primeasca gust de prajit.



Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga la crema de unt impreuna cu putina esenta de rom.



Se aseaza pe un platou dreptunghiular blatul cu nuca, apoi crema de un si blatul alb.



Se decoreaza cu frisca si nuca macinata marunt.



Daca nu avem frisca se poate glazura.



Glazura



Se fierb intr-o craticioara zaharul , cacao cernuta si apa pana se ingroasa putin.



Se adauga unt putin mai mult decat o nuca, se amesteca si se toarna peste prajitura.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Mihaela11_jo 1

10.01.2011, 13:45

Multumesc Motan

elena1988 1

01.02.2011, 12:04

Mihaela11_jo 1

01.02.2011, 20:08

Mutumesc Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!