Tort cu ciocolata

de nico_nico in Torturi, 4 Noi 2010 | 3460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5linguri faina,
  • 5linguri zahar,
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 300ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 50gr ciocolata,
  • cacaua,
  • 1 esenta rom,
  • 250gr margarina
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 150ml apa,
  • 1esenta rom.
  • Decor:
  • 200ml frisca,
  • bombonele decorative.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Pentru blat se bat albusele spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si se pun galbenusurile, praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie si la urma faina.Se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit timp de 20-25minute.



Pentru crema se pun pe foc ouale amestecate cu laptele si faina pana se ingroasa se ia de pe foc si se adauga ciocolata, cacaua si esenta de rom.Se lasa la racit si apoi se amesteca cu margarina.



Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana are o culoare maronie apoi adaugi apa si lasi sa fiarba cateva minute pana se dizolva zaharul, tragi de pe foc si adaugi esenta de rom.Se lasa la racit. Frisca se bate cu mixerul pana se intareste.



Blatul de tort se taie in doua pe verticala si inca in doua pe orizontala obtinand 4 blaturi de tort patrate.Fiecare blat se insiropeaza cu siropul de zahar si se umplu foile cu crema de ciocolata.Se decoreaza cu frisca si bombonele decorative.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

nadina73 1

05.11.2010, 00:20

vanilla 1

09.11.2010, 16:21

CREAZA DEPENDENTA CIOCOLATA ASTA!!!

elena1988 1

02.02.2011, 17:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu kiwi