Tort cu ciocolata alba si capsuni

de angyb in Torturi, 21 Iun 2012 | 2412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina alba
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si capsuni:

Se taie capsunile marunt si se pun cu zahar ca sa lase sirop.


Ciocolata alba (pt.crema) se topeste pe baie de abur cu 200 ml de frisca si se da la rece.


Untul impreuna cu ciocolata alba se topesc pe abur si se lasa sa se raceasca.


Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bat in continuare pana cand devin o bezea. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata si untul topite si se toarna peste albusurile batute spuma. Se adauga faina si drojdia si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.


Batem spuma frisca ramasa dupa care adaugam amestecul de ciocolata mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca pt.a decora tortul. In frisca ramasa se adauga capsunile taiate cubulete si se amesteca bine.


Sirop: Punem pe foc siropul de la capsuni impreuna cu apa si zahar pana cand se ingroasa putin.


Blatul de taie in 3 pe orizontala. Insiropam primul blat, adaugam jumatate din frisca cu capsuni, al doilea blat, sirop, restul de frisca cu capsuni, al treilea blat, insiropam si ornam cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

01.09.2012, 22:54

La multi ani frumusico !!! @};

deyutzky 1

01.09.2012, 22:57

La multi ani!!

angyb 1

02.09.2012, 11:00

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi