Tort cu ciocolata alba si capsuni

de angyb in Torturi, 21 Iun 2012 | 2300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina alba
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si capsuni:

Se taie capsunile marunt si se pun cu zahar ca sa lase sirop.

Ciocolata alba (pt.crema) se topeste pe baie de abur cu 200 ml de frisca si se da la rece.

Untul impreuna cu ciocolata alba se topesc pe abur si se lasa sa se raceasca.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bat in continuare pana cand devin o bezea. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata si untul topite si se toarna peste albusurile batute spuma. Se adauga faina si drojdia si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.

Batem spuma frisca ramasa dupa care adaugam amestecul de ciocolata mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca pt.a decora tortul. In frisca ramasa se adauga capsunile taiate cubulete si se amesteca bine.

Sirop: Punem pe foc siropul de la capsuni impreuna cu apa si zahar pana cand se ingroasa putin.

Blatul de taie in 3 pe orizontala. Insiropam primul blat, adaugam jumatate din frisca cu capsuni, al doilea blat, sirop, restul de frisca cu capsuni, al treilea blat, insiropam si ornam cu frisca

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata alba si capsuni-0
Tort cu ciocolata alba si capsuni-1
Tort cu ciocolata alba si capsuni-2
Tort cu ciocolata alba si capsuni-3
Tort cu ciocolata alba si capsuni-4

COMENTARII (47)

mihaelar63

mihaelar63 1

01.09.2012, 22:54

La multi ani frumusico !!! @};

deyutzky

deyutzky 1

01.09.2012, 22:57

La multi ani!!

angyb

angyb 1

02.09.2012, 11:00

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!