Tort cu ciocolata alba si capsuni

de angyb in Torturi, 21 Iun 2012 | 2890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina alba
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si capsuni:

Se taie capsunile marunt si se pun cu zahar ca sa lase sirop.


Ciocolata alba (pt.crema) se topeste pe baie de abur cu 200 ml de frisca si se da la rece.


Untul impreuna cu ciocolata alba se topesc pe abur si se lasa sa se raceasca.


Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bat in continuare pana cand devin o bezea. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata si untul topite si se toarna peste albusurile batute spuma. Se adauga faina si drojdia si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.


Batem spuma frisca ramasa dupa care adaugam amestecul de ciocolata mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca pt.a decora tortul. In frisca ramasa se adauga capsunile taiate cubulete si se amesteca bine.


Sirop: Punem pe foc siropul de la capsuni impreuna cu apa si zahar pana cand se ingroasa putin.


Blatul de taie in 3 pe orizontala. Insiropam primul blat, adaugam jumatate din frisca cu capsuni, al doilea blat, sirop, restul de frisca cu capsuni, al treilea blat, insiropam si ornam cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

01.09.2012, 22:54

La multi ani frumusico !!! @};

deyutzky 1

01.09.2012, 22:57

La multi ani!!

angyb 1

02.09.2012, 11:00

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar- tort cu ciocolata