Tort cu ciocolata, banane si capsuni

de T I M E A in Torturi, 20 Iun 2014 | 5234 vizualizari

 

Tortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. A fost un tort foarte gustos dupa cum au zis destinatarii :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu, cutia rosie de 200 ml)
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 1 banana mare sau 2 mici
  • Sirop
  • 3 linguri sirop de caspuni
  • 100-150 ml apa (in functie de cat de insiropat va place)
  • Decor
  • 6-7 caspuni mari sau 10-14 mai mici
  • 50 gr ciocolata neagra
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, banane si capsuni:

Crema: amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora.


Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.


Blat


Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.


Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in doua.


Asamblare:


- asezam prima foaie si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop


- ungem foaia de blat cu o treime din crema peste care punem feliile de banane apoi peste banane punem inca o treime din crema (daca va e mai usor impartiti din start crema in trei parti - in 3 boluri)


- urmeaza cea de a doua foaie de blat pe care o insiropam cu restul de sirop


- imbracam tortul in crema ramasa


- trei capsuni punem im mijloc iar restul taiate in doua le punem de jur imprejur deasupra


- ciocolata o topim pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si trasam dungi de ciocolata peste fiecare fruct


- ornam cu fulgi de ciocolata alba si mai stropim deasupra cu glazura neagra daca tot ne ramane din ea


Dam tortul la frigider aprox 3 ore inainte de servire sau pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, banane si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

T I M E A 1

22.06.2014, 15:15

Krysti multumesc

Pushaa 1

19.08.2014, 19:31

delicios

Liviuca 1

29.10.2014, 09:09

Am probat si eu reteta e foarte buna, sotului io place foarte tare trebuia sa io mai fac odata dar am inlocuit siropu de fructe cu cel din doza de fructe si am pus mai multe fructe la mijloc si a iesit asa de aromat:*Merci pentru reteta :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Inima Pentru Indragostiti