Tort cu ciocolata si banane

de Alexandra Burz in Torturi, 8 Apr 2014 | 4189 vizualizari

 

Nu am pozele foarte reusite insa va asigur ca e delicios

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 gr zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 esente de rom
  • 2 plicuri cafea instant
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 2 banane
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 150 gr zahar. Galbenusurile le frecam cu praful de copt si le adaugam treptat peste spuma, amestecand usor de sus in jos cu o lingura. Adaugam faina si cacaua procedand la fel ca mai sus. Punem compozitia intr-o forma de copt tapetata cu hartie pergament si dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Intre timp pregatim crema:

Punem pe foc 200 ml frisca lichida, adaugam 200 gr ciocolata si amestecam pana la omogenizare cand ciocolata este topita. Lasam la racit, dupa care amestecam cu restul de frisca si mixam pana obtinem o crema consistenta.

Pregatim siropul:

Punem la fiert apa cu restul de zahar, cafeaua instant si esenta de rom. Lasam la racit.

Scoatem blatul, il lasam la racit, dupa care il feliem in trei parti egale.

Asamblam tortul astfel:

Blat, sirop, crema, felii de banane...tot asa pana la final. Deasupra punem glazura de ciocolata. Topim ciocolata la microunde ( 100 gr ), adaugam in ea 50 ml frisca lichida.  Omogenizam si turnam peste tort. Decoram cu bilute aurii.

TIPS-URI

1

Pentru ca albusurile sa se bata mai bine este preferat ca ouale sa fie la temperatura camerei.

2

Pentru ca sa feliati mai bine blatul, folositi un cutit cu zimti ca cel de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bunica 1

08.04.2014, 19:54

Bun ciocolatosul!

Rocsi 1

08.04.2014, 20:04

Mmm ce as servi o feliuta

Alexandra Burz 1

08.04.2014, 21:50

Cu mare drag pentru toata lumea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata