Tort cu ciocolata si capsuni

de irena in Torturi, 31 Mar 2012 | 3577 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • vanilie.

Crema 1 :

  • 200 gr frisca,
  • 100 gr gem capsuni,
  • 100 gr capsuni.

Crema 2 :

  • mousse ciocolata: 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 150 gr ciocolata cu lapte,
  • 200 gr frisca.

Glazura :

  • 100 ml apa,
  • 100 ml smantana lichida,
  • 100 gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.

Sirop :

  • 150 ml cafea lichida sau ness combinata cu 50 -70 ml Irish cream.

Ornamente :

  • ciocolata rasa si fructe physalis.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat: Albusurile cu apa se bat foarte bine pana isi tripleaza volumul,adaug zahar cate putin si bat pana se topeste zaharul,apoi adauga galbenusurile,vanilia si faina cernuta prin sita si amestec usor cu o lingura.Torn aluatul intr o forma cu diam de 25 cm ,unsa cu unt si tapetata cu faina.Coc blatul ptr cca30-35 min, in cuptorul preincalzit la 150 C.Rastorn blatul pe un gratar si il lasa sa se raceasca,apoi il tai in 3 foi.


Crema 2- Mousse ciocolata : 2 albusuri le bat f bine cu 1 lingura zahar.Separat bat galbenusurile cu 1 lingura de zahar.Separat bat f bine smantana/frisca.Separat topesc ciocolata si cand se raceste adaug 50 ml cafea lichida calduta ,apoi adaug galbenusurile si amestec,adaug albusurile si amestec,apoi adaug frisca si amestec usor cu o lingura.


Crema 1- Frisca batuta bine o amestec cu gemul de capsuni si bucatele de capsuni proaspete.


Asez prima foaie de blat pe un carton invelit in folie de Al,de marimea blatului,pe un platou,asez inelul de tort,apoi insiropez blatul si adaug mousseul de ciocolata,adaug a 2 a foaie de blat ,insiropez si adaug crema cu capsuni,adaug ultima foaie de blat insiropez si apoi dau tortul la rece ptr cca 11/2ora.Scot inelul de tort,asez tortul, fara platou,pe un gratar si torn glazura.


Glazura : apa,smantana,zaharul,cacao le amestec ptr 10 min pe foc ,las sa se raceasca la temp 40 C si adaug gelatina hidratata in 5 linguri apa.Las glazura sa se raceasca aproximativ 1 ora si apoi o torn pe tort incepand de la mijloc catre exterior.


Las tortul la frigider cca 2 ore si apoi ornez.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

iri_iri 1

01.04.2012, 19:03

Sim0na 1

01.04.2012, 19:50

Foarte bine arata!!!

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:56

frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de peste
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni