Tort cu ciocolata si capsuni

de irena in Torturi, 31 Mar 2012 | 2402 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • vanilie.

Crema 1 :

  • 200 gr frisca,
  • 100 gr gem capsuni,
  • 100 gr capsuni.

Crema 2 :

  • mousse ciocolata: 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 150 gr ciocolata cu lapte,
  • 200 gr frisca.

Glazura :

  • 100 ml apa,
  • 100 ml smantana lichida,
  • 100 gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.

Sirop :

  • 150 ml cafea lichida sau ness combinata cu 50 -70 ml Irish cream.

Ornamente :

  • ciocolata rasa si fructe physalis.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat: Albusurile cu apa se bat foarte bine pana isi tripleaza volumul,adaug zahar cate putin si bat pana se topeste zaharul,apoi adauga galbenusurile,vanilia si faina cernuta prin sita si amestec usor cu o lingura.Torn aluatul intr o forma cu diam de 25 cm ,unsa cu unt si tapetata cu faina.Coc blatul ptr cca30-35 min, in cuptorul preincalzit la 150 C.Rastorn blatul pe un gratar si il lasa sa se raceasca,apoi il tai in 3 foi.


Crema 2- Mousse ciocolata : 2 albusuri le bat f bine cu 1 lingura zahar.Separat bat galbenusurile cu 1 lingura de zahar.Separat bat f bine smantana/frisca.Separat topesc ciocolata si cand se raceste adaug 50 ml cafea lichida calduta ,apoi adaug galbenusurile si amestec,adaug albusurile si amestec,apoi adaug frisca si amestec usor cu o lingura.


Crema 1- Frisca batuta bine o amestec cu gemul de capsuni si bucatele de capsuni proaspete.


Asez prima foaie de blat pe un carton invelit in folie de Al,de marimea blatului,pe un platou,asez inelul de tort,apoi insiropez blatul si adaug mousseul de ciocolata,adaug a 2 a foaie de blat ,insiropez si adaug crema cu capsuni,adaug ultima foaie de blat insiropez si apoi dau tortul la rece ptr cca 11/2ora.Scot inelul de tort,asez tortul, fara platou,pe un gratar si torn glazura.


Glazura : apa,smantana,zaharul,cacao le amestec ptr 10 min pe foc ,las sa se raceasca la temp 40 C si adaug gelatina hidratata in 5 linguri apa.Las glazura sa se raceasca aproximativ 1 ora si apoi o torn pe tort incepand de la mijloc catre exterior.


Las tortul la frigider cca 2 ore si apoi ornez.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

iri_iri 1

01.04.2012, 19:03

Sim0na 1

01.04.2012, 19:50

Foarte bine arata!!!

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:56

frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!