Tort cu crema de zahar ars

de Angelina_Elena in Torturi, 1 Feb 2013 | 3365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de zahar ars:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar + (7 linguri pentru caramelizat si jumatate lingurita apa)
  • 800 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita/vasul in care vom coace tortul, punem cele 7 linguri de zahar si jumatate lingurita apa si le caramelizam pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor (doar ca dureaza mai mult), apoi rotim cratita, in asa fel incat zaharul caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.


Pentru crema de zahar ars: mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si omogenizam.


Adaugam apoi esentele, si turnam compozitia in cratita peste zaharul caramelizat.


Dam cratita la cuptor pentru 20-30 de minute, pana se incheaza crema.


Pentru blat: mixam ouale pana se topeste zaharul iar compozitia se albeste putin.


Apoi adaugam esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o spatula de jos in sus.


Turnam compozitia peste crema din cratita si dam din nou la cuptor, pana se coace blatul, aproximativ 20-25 de minute(putem sa incercam cu o scobitoare).


Dupa ce s-a copt blatul, scoatem cratita din cuptor, lasam tortul sa se raceasca, apoi il rasturnam pe un platou printr-o miscare ferma.


Eu am facut tortul seara si abea a doua zi l-am rasturnat pe un platou.


Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate orna cu frisca, sau se poate servi ca atare.


E foarte bun si racoritor!


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Diametrul cratitei in care am facut tortul este de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Panacris 1

26.03.2014, 07:48

Sidy 1

26.03.2014, 08:14

O minunatieeeeeeeeeeeeeee Eu pun blatul direct peste crema si abia atunci dau la cuptor. Se separa singure, cand se coc

Pushaa 1

10.07.2014, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere si crema de zahar ars