Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie

de diaconta in Torturi, 28 Aug 2013 | 8602 vizualizari

 

Cam lipsita de inspiraţie pentru acest tort,poze urâte fără prea multa lumina,sper că colegele mele de serviciu vor aprecia măcar gustul.Nu-mi fac iluzii nici măcar că tortul de Sâmbătă va fi mai reuşit pentru că n-am nici cea mai mica idee cum va fi.Cum spuneam,e o perioadă aglomerată dar şi anii care se adună nemiloşi mă cam ….incomodează,chiar de nu credeam să simt asta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 180 g zahar
  • 5 oua
  • 210 g faina
  • 150 g ciocolata 52% cacao
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • O lingurita ghimbir razuit
  • 2 linguri smântâna 18% grasime
  • 0 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema de lamâie:
  • 800 ml frisca 32% grasime
  • 1 plic crema de lamâie Dr.Oetker
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri smântâna
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie:

Am pregatit mai întâi blatul.

Ciocolata maruntita am pus-o pe baie de aburi cu lichiorul de ciocolata si cele doua linguri de cacao.

Dupa ce s-a topit ,am lasat sa se racoreasca putin si am pus ghimbirul razuit.

Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa,am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare,apoi am pus amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am pus-o în crema de unt.

La final am adaugat doua linguri de smântâna.

Am tapetat o tava rotunda cu hârtie de copt,am pus compozitia în ea si am pus în cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Este util sa faceti testul scobitorii.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Pentru crema de lamâie ,am mixat toate ingredientele pâna la consistenta dorita.

Pentru tortul acesta a fost cam multa crema,cred ca 400 ml frisca , 200 ml lapte si smântâna ar fi fost mai bine.

Pentru glazura am hidratat gelatina cu putina apa rece.

Ciocolata maruntita am pus-o cu frisca si cacaoa pe baie de aburi  pâna când ciocolata s-a topit.Am lasat sa se raceasca.

Gelatina am încalzit-o la microunde(atentie,nu se fierbe)apoi am pus-o în ciocolata calduta.Am pus la frigider pâna s-a întarit.

Mare atentie,se întareste destul de repede datorita gelatinei.

Peste blat am pus un strat de crema,o parte am pastrat-o pentru ornat,apoi glazura într-un strat destul de generos.

 

Am ornat cu crema,fulgi de ciocolata alba si bilute argintii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

diaconta 1

30.08.2013, 09:11

Meri ,prietena mea draga draga multumesc mult.Ma bucur ca esti prietena mea de suflet

Micutza Luana 1

02.09.2013, 16:21

delicios

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:49

ce frumusete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Dukan cu lemon curd si crema de vanilie