Tort diplomat

de Rocsi in Torturi, 8 Sep 2016 | 4427 vizualizari

 

Atunci cand va doriti un tort cu multe fructe, cu siguranta diplomatul este varianta cea mai potrivita. Am fost rugata sa pregatesc un diplomat pentru cineva si desi nu am facut niciodata, stiam ca se face repede si simplu. Am facut varianta cu piscoturi, insa, daca as face pentru mine, as prefera sa fac blaturi, ca eu nu sunt o fana a torturilor cu multa crema, mai degraba le prefer pe cele care au mai mult blat :D, dar de, fiecare cu gusturile sale. Cel mai mult m-am bucurat cand mi s-a zis ca a fost apreciat tortul, delicios si ca s-a mancat tot imediat.
La multi ani, dragi Marii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 450 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 20 gr gelatina
  • 150 ml apa
  • 3 lingurite vanilie

In plus:

  • un pachet mare de piscoturi
  • zeama de compot de caise
  • 2 nectarine
  • 2 kiwi
  • 200 gr visine fara samburi
  • 150 gr mure

Pentru decor:

  • struguri albi
  • mure
  • 1 nectarina
  • decoratiuni perluta
  • 2 linguri gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Crema:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.

Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine.

Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc.

La foc mic, fierbem crema, amestecam continuu cu un tel.

Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat in apa pentru 10-15 minute.

O punem pe baie de aburi pana este complet topita, o adaugam in fir subtire, in crema rece si amestecam bine sa se omogenizeze. Dam crema la rece 30 de minute.

Frisca rece o mixam pana devine o spuma.

Peste frisca, punem crema rece, vanilia si le mixam usor pana sunt bine incorporate.


Spalam nectarinele, scoatem samburii si le taiem cuburi.

Decojim kiwi si le taiem cuburi.

Pe un platou asezam un inel detasabil cu diametrul de 26 cm.

Trecem rand pe rand piscoturile prin zeama de compot de caise si imbracam peretii inelului, apoi punem la baza.

Punem un rand de crema, o nivelam, apoi jumatate din cantitatea de nectarine, kiwi si toate visinele.

Punem iar crema, apoi restul de nectarine, kiwi, murele si ultimul strat de crema.


Decorul:

Gelatina o hidratam in 5-6 linguri de apa, apoi o punem pe baie de aburi pana se dizolva.

Nectarina o taiem felii, le trecem prin gelatina dizolvata si le asezam pe margini, apoi asezam boabe de struguri, mure, tot trecute prin gelatina.

Presaram si cateva decoratiuni perluta.

Il dam la rece 6-7 ore sau chiar peste noapte, apoi poate fi servit.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Xandrinne 1

11.09.2016, 14:07

Tare bun!!

Rocsi 1

11.09.2016, 20:49

Multumesc Xandrine

Moni_alex 1

12.09.2016, 00:10

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort caucazian