Tort cu ciocolata si crema de unt

de Alexandra Burz in Torturi, 21 Dec 2013 | 2025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • PENTRU CREMA:
  • 2 pachete unt
  • 3-4 linguri cacao
  • 300 gr zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • PENTRU SIROP:
  • 500 ml apa
  • 2 esente rom
  • 200 gr zahar
  • PENTRU DECOR:
  • 250 gr ciocolata menaj neagra
  • 100 gr unt
  • 1 trandafiras din martipan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de unt:

BLATUL:


Se separa albusele de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat se freaca galbenusurile cu praful de copt. Cand spuma e gata se adauga galbenusurile treptat, amestecand cu o lingura de sus in jos. Se adauga la final faina urmand aceiasi pasi. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30 minute


CREMA:


Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine o consistenta spumoasa. Se adauga cacaua si esenta de rom


DECOR:


Ciocolata se pune la topit in bain marin. Cand este topita se adauga untul. Se lasa pe foc pt 5 minute


ASAMBLAREA:


Blatul se taie in 2-3 parti egale. Se insiropeaza pe rand fiecare parte in functie de cum este asezata peste crema. Se pune un blat, un strat de crema, iar blat, iar crema si tot asa pana terminam compozitia. Deasupra se toarna glazura de ciocolata. Se orneaza dupa placul fiecaruia


POFTA BUNA!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Alexandra Burz 1

22.12.2013, 10:24

multumesc dragilor

mihaelar63 1

24.12.2013, 23:00

Place!!!

Alexandra Burz 1

28.12.2013, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala