Tort cu ciocolată şi nuci

de madi_marin in Torturi, 9 Oct 2011 | 7778 vizualizari

 

Inspirat dupa reteta lui Edith Frincu, modificata pe ici pe colo si executat pentru ziua fratelui meu, Cip. La multi ani!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g margarină
  • 150 g făină
  • 100 g nuci prăjite şi măcinate
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
Crema:
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 200 g nuci prăjite şi măcinate
  • 150 g margarină
  • 7 linguri cu zahăr pudră
  • esentă de vanilie
Sirop:
  • 6 linguri cu zahăr
  • 300 ml apă
  • esenţă de rom
Glazură:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g margarină
Ornat:
  • jumătăţi de nuci
  • nuci măcinate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolată şi nuci:

Pentru blat : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare , apoi se dau deoparte. Margarina se mixează cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se pun nucile măcinate şi făina cernută împreună cu praful de copt. Se încorporează uşor spuma de albuşuri , ciocolata rasă fin şi nucile măcinate. Compoziţia se toarnă în tava cu pereţii detaşabili si diametrul de 26 de cm tapetată pe fund cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit pentru circa 40 de minute. Pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la răcit, apoi se taie în trei.


Se prepară siropul: se caramelizează zahărul, se adaugă apă şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce tot caramelul este dizolvat. La sfârşit se daugă esenţa de rom. Se lasă la răcit.


Crema : margarina se mixează cu zahărul pudră, apoi se încorporează frişca bătută spumă tare , nucile măcinate şi esenţa de vanilie.


Glazura : se pun într-un vas ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi margarina. Se pun la foc mic amestecând continuu până obţinem o cremă.


Asamblare : tava în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic. Pe fund se aşează un blat insiropat, jumătate din cremă, alt blat insiropat, cealaltă jumătate de cremă şi ultimul blat însiropat. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la congelator pentru 30 de minute. Apoi se glazurează şi se ornează după imaginaţie.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Ligia Bxl 1

15.10.2011, 16:17

ce bunatateeee

Bucataras Medi 1

15.10.2011, 22:42

Ce frumos,ce delicios.
La multi ani fratelui tau!..................

babi5 1

18.12.2014, 06:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort botez