Tort cu ciocolata si visine

de T I M E A in Torturi, 9 Noi 2012 | 3045 vizualizari

 

Este un tort gustos intr-o combinatie perfecta de ciocolata si visine facut unei prietene dragi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 250 gr visine
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta + 2 lingurite zahar pudra + 2 lingurite rom
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore.


Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste bine ciocolata. Dam la frigier timp de 2-3 ore sau se poate si la congelator 30-40 minute.


Pentru blat: mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, folosind o spatula.


Turnam compozitia in forma de silicon sub forma de inimioara ( puteti folosi orice alta forma mai micuta) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute.


Scoatem blatul din cuptor si lasam la racit, apoi il taiem in trei.


Crema racita si intarita o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema fina si spumoasa.


Insiropam prima foaie si o ungem cu jumatate din crema. Peste crema asezam jumatate din visine (fara saburi). Asezam a doua foaie si procedam la fel. Apoi punem ultima foaie de blat peste care turnam glazura obtinuta prin topirea pe baie de aburi a bucatilor de ciocolata si frisca.


Ornam dupa pofta inimii. Eu am ras doar putina ciocolata alba si am asezat de jur imprejur bombonele colorate. Nu am fost prea multumita de aspect, in schimb am fost multumita cand mi-au zis ca a fost un tort super, super delicios. :)


Lasam la frigider pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (38)

T I M E A 1

11.11.2012, 20:07

Dana

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:02

babi5 1

16.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca de portocale