Tort cu crema de branza, banane si trufe

de naomy in Torturi, 20 Iul 2011 | 6357 vizualizari

 

Crema de branza cu banane si trufas ,nu-i poti rezista ...un gust unic si de neuitat :) maine am invitati si abia astept sa-i surprind , Eu nu am rezistat pana maine si va spun sincer este ......va las pe voi sa descoperiti.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT
  • 10 biscuiti mari umpluti cu ciocolata
  • 40 gr unt
  • doua banane
  • CREMA DE BRANZA
  • 250 gr crema de branza sau mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 5 gr gelatina
  • o ciocolata alba
  • 50 frisca lichida
  • CREMA DE TRUFE
  • 200 gr trufe (cacao)
  • 40 frisca lichida
  • o banana (pt decor)
  • bomboane de ciocolata cu forme pt decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, banane si trufe:

BLAT:se sfarama biscuiti foarte marunt si se amesteca cu untul la temperatura camerei,turnam compozitia in forma de tort si o intindem peste toata suprafata cu ajutorul uni pahar mai lung pana se taseaza bine,si se lasa la frigider 15 min.

CREMA DE BRANZA:batem galbenusele spuma cu zaharul pana se dubleaza, apoi incorporam crema de branza  si amestecam bine. Punem aceasta crema la bain marie 5 minute apoi o luam de pe foc. Separat punem gelatina in 100 mil de apa si se lasa 10 minute ,dupa care se pune la incalzit pe abur (grija sa nu fiarba ) si apoi o turnam in crema proaspat luata de pe foc. Separat  topim ciocolata alba in 50 ml frisca lichida si o introducem  in  crema care se  pune la congelator 10-15 minute. Se mai amesteca din cand in cand.

CREMA DE TRUFE:Punem 40 ml de frisca la incalzit in care topim cele 200 gr de trufe si amestecam pana devine o crema usor de intins .(daca este necesar mai puneti un pic de frisca lichida ).

Scoatem  forma de tort de la frigider si asezam deasupra peste blat  rondele de la doua  banane ,apoi punem crema de branza peste banane si glazuram cu crema de trufe si decoram cu o banana si bomboane de ciocolata

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, banane si trufe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mousse de ciocolata