Tort sah-mat

de marcelika in Torturi, 21 Sep 2013 | 19336 vizualizari

 

Am vrut sa-i fac un tort surpriza sotului meu de sf. maria, si am reusit. Pentru prima data l-am auzit ca e prea mare portia de tort .....
Dragele mele, nu mai reusesc sa pun poze ......nu stiu ce se intampla, doar cu acelasi aparat fac poze....imi spune ca sunt prea mari

 

INGREDIENTE

  • blaturi :
  • 12 oua,
  • 12 lg zahar,
  • 12 lg faina.
  • 2 lg cacao,
  • 12 lg ulei ,
  • nuca.
  • crema:
  • 1 l frisca lichida hulala,
  • 2 pliculete gelatina, un plic crema de lamaie dr oetqer,
  • o cana lapte
  • glazura:
  • 200 grame ciocolata menaj,
  • 100 gr unt,
  • 2 lg de frisca.
sirop: 100 gr zahar si o cana apa, esenta rom.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah-mat:

Blaturi: se imparte totul la 2, mai putin la faina...la blatul alb se pun 7 lg de faina , iar la cel de cacao se pun 5 lg faina si 2 cacao.


Se face un blat alb si unul da cacao.


Se separa albusurile de galbenus. mai intai se mixeaza galbenusurile cu 3 lg zahar si cu 6 lg ulei pana se topeste zaharul, se bat si albusurile (fara zahar la inceput) pana se fac spuma tare, se adauga restul de zahar , se continua mixatul pana se intareste ft bine( sa nu cada din castron cand il intorci invers).


Peste albus se adauga galbenusurile batute, se amesteca lin si se adauga faina toata odata si se incorporeaza incet pentru a ramane de o consistenta omogena .


Se pune in tava,( eu doar ce mi-am cumparat o tava dreptunghiulara, nu am masurat-o) si se baga la cuptor.


La fel si cel de cacao......peste care puneti nuca.


Le lasati la racit.
Crema: se bate crema de lamaie....daca vreti cu ciocolata, nu-i bai !


Frisca se mixeaza.


Am uitat, intre timp gelatina o puneti la inmuiat in 5 lg apa rece dupa care o puneti la bain-marie sa se topeasca.


Dupa ce ati mixat frisca , jumatate din ea o incorporati in crema de lamaie impreuna cu toata gelatina.
Dupa ce s-au racit blaturile, le asezati unul peste celalalt si le taiati fasii lungi .


Cand taiati blaturile calculati ca sa aveti nr egal de fasii,eu am avut 18 , si mi-au iesit pe lungime 6 fasii, pe trei randuri


Incercati sa aiba aceeasi latime pe cat posibil.Dupa care asamblati tortul alternand fasiile si lipindu-le ori cu crema , ori cu frisca, eu cu crema.


Se face siropul (rece) din apa , zahar si esenta, amestecati pana se topeste zaharul si insiropati fiecare fasie in parte.Nu exagerati, pentru ca el absoarbe, e ft pufos blatul, si se va "fugi" de pe crema altfel .


Veti pune crema peste fiecare strat de blat, iar la final veti orna cu frisca.Pentru glazura veti topi ciocolata la bain marie impreuna cu untul, se amesteca pentru a se topi, dupa care adaugati 2 lg de frisca batuta, nu se intareste tare peste tort.....ramane de o consistenta ok..
SA AVETI SPOR LA TREABA SI POFTA MARE !








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah-mat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:18

foarte bun

marcelika 1

12.05.2014, 10:52

multu iubitica trendy

Gabri 1

20.02.2015, 14:13

foarte bine arata ,o sa il incerc si eu .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort sah cu cappuccino