Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune

de botcrina in Torturi, 6 Iun 2014 | 2455 vizualizari

 

Este foarte savuros, dulce şi gustos.

 

INGREDIENTE

Blatul
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 jum. praf de copt
  • 1 linguriţă suc de lămâie pentru stins praful de copt
  • 3 linguri cu vârf de cacao
Crema
  • 3 ouă întregi
  • 1 cana (250 g)zahăr
  • 2 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g margararină
  • 200 g gem de căpşune
Siropul
  • 100 ml apă
  • 1 lingură de zahăr
  • o fiolă esenţă de rom
Decor
  • nucă de cocos
  • bombonele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune:

Pentru blat separăm ouăle: gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar albuşurile le batem până obţinem o spumă tare.


Încorporăm cele 6 linguri de zahăr în ploaie, apoi gălbenuşurile, cacaoa şi cele 6 linguri de făină, amestecând bine de jos în sus.


Ungem o tavă cu pereţi detaşabili cu unt şi tapetăm cu făină, apoi turnăm compoziţia de mai sus în aceasta.


Dăm tava la copt în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade, aproximativ 45 de minute.


Crema o pregătim între timp.


Cu ajutorul unui tel batem cele 3 ouă întregi cu zahărul, până devine o pastă omogenă, apoi adăugăm făina şi cacaoa şi amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloaşe.


Punem laptele la fiert şi când dă în clocot turnăm cu grijă compoziţia din ouă, mestecând în continuu ca să nu se lipească.


Când s-a îngroşat bine este gata, luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.


Frecăm un pachet de margarină până devine cremă, apoi turnăm peste acesta crema răcită, mestecând până se omogenizează complect.


Blatul se lasă la răcit apoi se taie în trei.


Se pregăteşte siropul din apă călduţă, zahăr şi esenţă de rom.


Aşezăm prima bucată din blat şi cu ajutorul unei pensule o însiropăm , apoi întindem crema într-un strat uniform. Acoperim cu cealaltă bucată de blat, iarăşi însiropăm, apoi întindem gemul de căpşune.


Punem ultima bucată de blat, însiropăm bine, apoi îmbrăcăm tot tortul cu cremă.


Decorăm cu nucă de cocos şi bombonele.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

în cremă se poate pune şi mai puţin zahăr, după gustul fiecăruia;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

botcrina 1

08.06.2014, 07:39

Multumesc Motan!

botcrina 1

08.06.2014, 07:40

Multumesc Mariana!

botcrina 1

08.06.2014, 07:41

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine