Tort de Fructe

de Andreea Baraboi in Torturi, 25 Apr 2014 | 2342 vizualizari

 

Am preparat acest tort pt sotul meu care isi serbeaza ziua de nastere si m-am jucat un pic cu culorile si fantezia .Va zic sincer ca am primit laude pt acest tort, Sper sa va placa si o sa postez urmatoarea reteta. PE CURAND

 

INGREDIENTE

  • Blat tort
  • 4 oua temperatura medie de 60 g
  • 260 faina
  • 260 zahar
  • 50 g apa
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • CREMA
  • rasatura de lamaie , nu foarte mult
  • 100 g zahar
  • 500 g lapte
  • 2oua
  • 40 g faina
  • FRUCTE am folosit un borcan de fructe insiropate
  • DECOR=FRISCA SI FRUCTE INSIROPATE
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Fructe:

BLATUL

Blatul obisnuiesc sa il fac cu o zi inainte pt a fi destul de  rece si sa il pot manevra cum vreau eu.

Frecam ouale cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase iar apoi adaugam apa si continuam sa  amestecam adaugand faina cu praful de copt si varful de sare. Ungem tava cu unt si presuram faina eu am  folosit tava de 26 cm in forma de inima.

Varsam compozitia in tava si o dam la cuptor preincalzit pana ce  suprafata devine aurie, Incercam cu o scobitoare  si se lasa la racit !! 

CREMA 

Intr-un vas adaugam laptele cu ouale si frecam bine, apoi le rasturnam intr-o tigaita care nu se lipeste unde adaugam si  rasatura de lamaie  si lasam la foc mic  , treptat adaugam faina si amestecam mereu pt a nu se prinde, Amestecam pana devine o crema si o lasam la racit. 

Blatul se  taie in 3 si se insiropeaza cu siropul de la fructe unde  pe fiecare strat adaugam  crema si cateva  bucatele de fructe  si continuam asa pana la ultimul strat. Batem frisca lichida pana devine foarte consistenta si lucram la decor cum dorim, 

Eu am preparat acest tort pt  sotul meu care si-a  serbat ziua de nastere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Fructe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Lia_ 1

25.04.2014, 19:08

bravo! pare foarte gustos. sa ne mai arati bunatati

MotanLaOale 1

26.04.2014, 00:27

Andreea Baraboi 1

26.04.2014, 11:43

multumesc tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de caltabos afumat
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si nectarine