Tort de Fructe

de Andreea Baraboi in Torturi, 25 Apr 2014 | 1282 vizualizari

 

Am preparat acest tort pt sotul meu care isi serbeaza ziua de nastere si m-am jucat un pic cu culorile si fantezia .Va zic sincer ca am primit laude pt acest tort, Sper sa va placa si o sa postez urmatoarea reteta. PE CURAND

 

INGREDIENTE

  • Blat tort
  • 4 oua temperatura medie de 60 g
  • 260 faina
  • 260 zahar
  • 50 g apa
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • CREMA
  • rasatura de lamaie , nu foarte mult
  • 100 g zahar
  • 500 g lapte
  • 2oua
  • 40 g faina
  • FRUCTE am folosit un borcan de fructe insiropate
  • DECOR=FRISCA SI FRUCTE INSIROPATE
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Fructe:

BLATUL


Blatul obisnuiesc sa il fac cu o zi inainte pt a fi destul de rece si sa il pot manevra cum vreau eu.


Frecam ouale cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase iar apoi adaugam apa si continuam sa amestecam adaugand faina cu praful de copt si varful de sare. Ungem tava cu unt si presuram faina eu am folosit tava de 26 cm in forma de inima.


Varsam compozitia in tava si o dam la cuptor preincalzit pana ce suprafata devine aurie, Incercam cu o scobitoare si se lasa la racit !!


CREMA


Intr-un vas adaugam laptele cu ouale si frecam bine, apoi le rasturnam intr-o tigaita care nu se lipeste unde adaugam si rasatura de lamaie si lasam la foc mic , treptat adaugam faina si amestecam mereu pt a nu se prinde, Amestecam pana devine o crema si o lasam la racit.


Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu siropul de la fructe unde pe fiecare strat adaugam crema si cateva bucatele de fructe si continuam asa pana la ultimul strat. Batem frisca lichida pana devine foarte consistenta si lucram la decor cum dorim,


Eu am preparat acest tort pt sotul meu care si-a serbat ziua de nastere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Fructe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lia_ 1

25.04.2014, 19:08

bravo! pare foarte gustos. sa ne mai arati bunatati

MotanLaOale 1

26.04.2014, 00:27

Andreea Baraboi 1

26.04.2014, 11:43

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"