Tort de Fructe

de Andreea Baraboi in Torturi, 25 Apr 2014 | 1461 vizualizari

 

Am preparat acest tort pt sotul meu care isi serbeaza ziua de nastere si m-am jucat un pic cu culorile si fantezia .Va zic sincer ca am primit laude pt acest tort, Sper sa va placa si o sa postez urmatoarea reteta. PE CURAND

 

INGREDIENTE

  • Blat tort
  • 4 oua temperatura medie de 60 g
  • 260 faina
  • 260 zahar
  • 50 g apa
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • CREMA
  • rasatura de lamaie , nu foarte mult
  • 100 g zahar
  • 500 g lapte
  • 2oua
  • 40 g faina
  • FRUCTE am folosit un borcan de fructe insiropate
  • DECOR=FRISCA SI FRUCTE INSIROPATE
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Fructe:

BLATUL


Blatul obisnuiesc sa il fac cu o zi inainte pt a fi destul de rece si sa il pot manevra cum vreau eu.


Frecam ouale cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase iar apoi adaugam apa si continuam sa amestecam adaugand faina cu praful de copt si varful de sare. Ungem tava cu unt si presuram faina eu am folosit tava de 26 cm in forma de inima.


Varsam compozitia in tava si o dam la cuptor preincalzit pana ce suprafata devine aurie, Incercam cu o scobitoare si se lasa la racit !!


CREMA


Intr-un vas adaugam laptele cu ouale si frecam bine, apoi le rasturnam intr-o tigaita care nu se lipeste unde adaugam si rasatura de lamaie si lasam la foc mic , treptat adaugam faina si amestecam mereu pt a nu se prinde, Amestecam pana devine o crema si o lasam la racit.


Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu siropul de la fructe unde pe fiecare strat adaugam crema si cateva bucatele de fructe si continuam asa pana la ultimul strat. Batem frisca lichida pana devine foarte consistenta si lucram la decor cum dorim,


Eu am preparat acest tort pt sotul meu care si-a serbat ziua de nastere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Fructe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lia_ 1

25.04.2014, 19:08

bravo! pare foarte gustos. sa ne mai arati bunatati

MotanLaOale 1

26.04.2014, 00:27

Andreea Baraboi 1

26.04.2014, 11:43

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Ghiocel (cu mere)