Diplomat cu ananas

de ioannapreda in Torturi, 16 Feb 2014 | 5066 vizualizari

 

De cate ori nu ati auzit persoane care spun ca diplomatul in sine e o prajitura buna dar ori prea dulce ori ca e prea gretos asa ca m-am hotarat sa impart cu voi o reteta care este zic eu "super"...:-)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 400 g zahar farin
  • 60 g gelatina
  • 150 ml apa rece
  • 1 l frisca lichida hulala pt compozitie
  • 1/2 l frisca lichida hulala pt ornat
  • 2 compoturi de ananas
  • Fructe pt ornat la alegere (kiwi,portocale)
  • 400 g piscoturi de sampanie sau blat facut (dupa preferinta fiecaruia)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu ananas:

Se pune apa cu gelatina la inmuiat pt 15 minute. Se bat oualele, zaharul si cu laptele bine, dupa care se pun intr-un vas peste care adaugam gelatina si o dam la foc pe baie de abur sau direct pe ochi, dar atentie focul la mic de tot amestecand continuu. Este gata atunci cand ia aspect de sos si face o spuma alba deasupra. Se lasa la racit.


Intre timp batem frisca pt compozitie pe care am tinut-o la frigider in prealabil. Cand sosul s-a racit sa poti tine degetul se amesteca cu frisca, amestecand cu o lingura din lemn pana se incorporeaza bine amandoua.


Cand e gata pregatim suportul in care urmeaza sa asezam tortul (cratita,cutie) Il imbracam in staniol apoi asezam bucatele de ananas pe fundul suportului, dupa care venim cu un strat din compozitia obtinuta si repetam operatiunea pana se termina compozitia. La final deasupra venim cu stratul de piscoturi pe care le trecem prin siropul ramas de la compoturile de ananas sau cu blatul pe care il insiropam cu acelasi sirop de mai sus. Se da la rece pana a doua zi cand urmeaza sa-l montam.


Deasupra suportului in care avem tortul asezat punem platoul pe care il tinem ferm impreuna cu cratita si dintr-o singura miscare il rasturnam si scoatem staniolul de pe el. Batem cealalta cantitate de frisca ramasa si incepem ornarea, se imbraca frumos in frisca dupa care asezam fructele. Il dam la rece pt cel putin 30 de minute dupa care servim.


Stiti ca de obicei diplomatul e dulce, gretos... aceasta reteta iese super..:-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

babi5 1

17.02.2014, 12:15

laura_n 1

18.02.2014, 17:37

bun venit, Ioana!

ioannapreda 1

18.02.2014, 17:56

Multumesc Laura_n..:-)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

ieri la 22:31

Crema de zahar ars

de Lau 9

ieri la 22:15

Drob de pui

de Lau 9

ieri la 21:30

Tort cu ciocolata si zmeura

de oanapl 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat, cu multa dragoste...