Diplomat cu ananas

de ioannapreda in Torturi, 16 Feb 2014 | 4183 vizualizari

 

De cate ori nu ati auzit persoane care spun ca diplomatul in sine e o prajitura buna dar ori prea dulce ori ca e prea gretos asa ca m-am hotarat sa impart cu voi o reteta care este zic eu "super"...:-)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 400 g zahar farin
  • 60 g gelatina
  • 150 ml apa rece
  • 1 l frisca lichida hulala pt compozitie
  • 1/2 l frisca lichida hulala pt ornat
  • 2 compoturi de ananas
  • Fructe pt ornat la alegere (kiwi,portocale)
  • 400 g piscoturi de sampanie sau blat facut (dupa preferinta fiecaruia)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu ananas:

Se pune apa cu gelatina la inmuiat pt 15 minute. Se bat oualele, zaharul si cu laptele bine, dupa care se pun intr-un vas peste care adaugam gelatina si o dam la foc pe baie de abur sau direct pe ochi, dar atentie focul la mic de tot amestecand continuu. Este gata atunci cand ia aspect de sos si face o spuma alba deasupra. Se lasa la racit.


Intre timp batem frisca pt compozitie pe care am tinut-o la frigider in prealabil. Cand sosul s-a racit sa poti tine degetul se amesteca cu frisca, amestecand cu o lingura din lemn pana se incorporeaza bine amandoua.


Cand e gata pregatim suportul in care urmeaza sa asezam tortul (cratita,cutie) Il imbracam in staniol apoi asezam bucatele de ananas pe fundul suportului, dupa care venim cu un strat din compozitia obtinuta si repetam operatiunea pana se termina compozitia. La final deasupra venim cu stratul de piscoturi pe care le trecem prin siropul ramas de la compoturile de ananas sau cu blatul pe care il insiropam cu acelasi sirop de mai sus. Se da la rece pana a doua zi cand urmeaza sa-l montam.


Deasupra suportului in care avem tortul asezat punem platoul pe care il tinem ferm impreuna cu cratita si dintr-o singura miscare il rasturnam si scoatem staniolul de pe el. Batem cealalta cantitate de frisca ramasa si incepem ornarea, se imbraca frumos in frisca dupa care asezam fructele. Il dam la rece pt cel putin 30 de minute dupa care servim.


Stiti ca de obicei diplomatul e dulce, gretos... aceasta reteta iese super..:-)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

babi5 1

17.02.2014, 12:15

laura_n 1

18.02.2014, 17:37

bun venit, Ioana!

ioannapreda 1

18.02.2014, 17:56

Multumesc Laura_n..:-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi