Tort cu mure si iaurt

de Oana in Torturi, 27 Mar 2012 | 3382 vizualizari

 

Tort rapid, racoros, fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 450 g mure congelate
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 pliculet gelatina
  • 450 g iaurt natural gras
  • 200 g smantana pentru frisca
  • piscoturi
  • 2 banane
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si iaurt:

Murele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic cu 6 linguri zahar brun. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Cand piureul de mure este pe punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga gelatina, amestecand usor. Se pune apoi craticioara in apa rece pentru racire completa. Iaurtul rece se amesteca bine cu o furculita si se incorporeaza in piureul de mure. Smantana pentru frisca se bate si se amesteca si ea in crema de iaurt cu mure. Se pune la rece jumatate de ora.


Intr-o forma detasabila de tort se aseaza piscoturile de jur imprejur. Am taiat cam 2 cm din fiecare piscot sa poata sta drept in forma, iar bucatelele ramase le-am pus pe baza formei. Se rastoarna deasupra crema si se pune forma la rece o ora. Se decojesc apoi bananele, se taie rondele si se aseaza deasupra tortului. Se prepara gelatina rosie cu sucul de la mure si se rastoarna deasupra. Se mai tine tortul la rece 3-4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Criss 1

28.03.2012, 09:01

Un deliciu!

Mihaela11_jo 1

29.03.2012, 00:05

Foarte apetisanta

Oana 1

29.03.2012, 16:44

Ma bucur ca va place! cred ca merge si cu dulceata, dar pusa dupa gust, sa nu iasa prea dulce...eventual pus mai mult iaurt.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si iaurt