Tort cu mure si iaurt

de Oana in Torturi, 27 Mar 2012 | 3111 vizualizari

 

Tort rapid, racoros, fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 450 g mure congelate
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 pliculet gelatina
  • 450 g iaurt natural gras
  • 200 g smantana pentru frisca
  • piscoturi
  • 2 banane
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si iaurt:

Murele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic cu 6 linguri zahar brun. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Cand piureul de mure este pe punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga gelatina, amestecand usor. Se pune apoi craticioara in apa rece pentru racire completa. Iaurtul rece se amesteca bine cu o furculita si se incorporeaza in piureul de mure. Smantana pentru frisca se bate si se amesteca si ea in crema de iaurt cu mure. Se pune la rece jumatate de ora.


Intr-o forma detasabila de tort se aseaza piscoturile de jur imprejur. Am taiat cam 2 cm din fiecare piscot sa poata sta drept in forma, iar bucatelele ramase le-am pus pe baza formei. Se rastoarna deasupra crema si se pune forma la rece o ora. Se decojesc apoi bananele, se taie rondele si se aseaza deasupra tortului. Se prepara gelatina rosie cu sucul de la mure si se rastoarna deasupra. Se mai tine tortul la rece 3-4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Criss 1

28.03.2012, 09:01

Un deliciu!

Mihaela11_jo 1

29.03.2012, 00:05

Foarte apetisanta

Oana 1

29.03.2012, 16:44

Ma bucur ca va place! cred ca merge si cu dulceata, dar pusa dupa gust, sa nu iasa prea dulce...eventual pus mai mult iaurt.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure