Tort cu crema de cacao si zmeura

de daniastefania in Torturi, 28 Iun 2015 | 3008 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi:

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Pentru crema de cacao:

  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri unt
  • 1/2 plic gelatina
  • 250 ml frisca

Pentru crema de zmeura:

  • 400 gr zmeura
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • 250 ml frisca

Pentru ornare:

  • 200 ml frisca
  • Zmeura
  • Bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si zmeura:

Prima data vom face trei blaturi rotunde. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Impartim compozitia in trei parti, iar in una dintre ele adaugam cacao. Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, vom coace cele trei blaturi. Le vom coace la temperatura de 200 grade C cam 4 minute. Lasam apoi blaturile sa se raceasca. In acest timp vom face cele doua creme. Punem un plic de gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem pe foc cacao cu zaharul si apa. Cand s-a topit zaharul adaugam untul. Dupa ce s-a topit si untul, luam de pe foc si adaugam jumatate din gelatina. Amestecam bine sa se dizolve gelatina si lasam la racit

 Intr-un alt vas punem 350 gr zmeura si zaharul si fierbem 3 minute. Luam de pe foc strecuram, sa scapam de seminte si adaugam gelatina ramasa. Amestecam bine si lasam la racit. Batem bine cele 500 ml frisca, apoi adaugam jumatate la compozitia cu cacao si jumatate la cea cu zmeura. La cea cu zmeura adaugam si zmeura ramasa.

In tava in care am copt blaturile punem folie transparenta. Asezam primul blat alb, apoi punem crema de cacao. Asezam blatul cu cacao, apoi crema de zmeura si ultima data al doilea blat alb. Dam la frigider doua ore. Batem apoi frisca si ornam.  Asezam zmeura deasupra si presaram bombonele colorate. Tare bun tort, crema de cacao e ca o spuma de ciocolata, iar impreuna cu crema de zmeura usor acrisoara creeaza un echilibru perfect! Pofta la mancat!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tortulet rapid