Tort " Merci"

de RuxyRux in Torturi, 18 Mar 2013 | 7610 vizualizari

 

Astazi baiatul meu drag implineste o varsta tare frumoasa, 17 ani... iar mami ii dedica cu dragoste acest tort irezistibil de ciocolata! La multi ani copil minunat!

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 250 gr unt
  • 10 linguri cu varf de zahar pudra
  • 150 gr ciocolata
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • 3 oua
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri cacao
Crema de ciocolata cu cafea:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu cafea
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri amaretto
Crema de ciocolata alba si vanilie:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • vanilie
Crema de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
Crema de ciocolata neagra:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata amaruie( cu portocale am pus eu)
Decor:
  • ciocolata " Merci"
  • bomboane de ciocolata belgiana fructe de mare
Sosul de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata " Merci"
  • 7 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Merci":

Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:


Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.


Se procedeaza la fel pentru fiecare crema apoi se pun la rece in boluri. Pentru crema de cafea se mai adauga si restul ingredientelor la mixer si se mixeaza bine.


Blatul:


Se pun toate ingredientele( mai putin ciocolata) pentru blat in vasul de mixer si se mixeaza pana devine o crema compozitia. Untul trebuie sa fie moale. La sfarsit de adauga si ciocolata topita pe baie de aburi. Daca mai este necesar se mai poate adauga putin lapte( daca vi se pare crema prea groasa, consistenta trebuie sa fie cea pentru blat de tort).


Se imparte in trei crema si se coc trei blaturi in forma de tort tapetata cu pergament. se lasa la racit.


Pe un platou se asambleaza tortul.


Se pune primul blat, ungem cu crema de ciocolata si cafea, apoi al doilea blat si crema de ciocolata alba deasupra. Ultimul blat se unge cu crema de ciocolata cu lapte.


Crema de ciocolata amaruie( lasata la temperatura camerei) va imbraca tortul.


Ornam cu ciocolatelele " Merci" si cu bomboanele belgiene.


Sosul se face topind ciocolata in lapte pe baie de aburi si se toarna la baza tortului cu lingurita.



 

TIPS-URI

1

Nu se mixeaza frisca cu ciocolata foarte mult decat pana se leaga, altfel crema se poate taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Merci"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (102)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 13:54

mmm... cu adevarat delicios

RuxyRux 1

23.01.2014, 09:43

Multumesc

Xandrinne 1

17.07.2016, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si alune