Tort alb-rosu pentru 8Martie

de Julie in Torturi, 8 Mar 2011 | 3633 vizualizari

 

La multi ani tuturor femeilor!

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 200g unt sau margarina,
  • 6linguri zahar,
  • 3 oua,
  • 1lingurita praf  de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 250g faina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • esenta de vanilie.
  • Crema rosie:
  • 1cana visine congelate,
  • 50 ml apa,
  • 1/2 cana cu zahar,
  • 4 linguri praf de budinca.
  • Crema alba:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 100g ciocolata alba,
  • 1lingurita gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb-rosu pentru 8Martie:

Blat:


Se mixeaza untul cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa, se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. La sfarsit se pune esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Crema rosie:


Visinele, zaharul, apa si praful de budinca se pun intr-un vas pe foc si se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se paseaza apoi cu blenderul pana se obtine un piure fin si uniform.


Crema alba:


Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se da deoparte, se dauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata si dizolvata pe baie de aburi. Crema se da la rece 3-4 ore, dupa care se mixeaza pana isi dubleaza volumul.


Sirop:


Se pun pe foc apa, zaharul, zeama de lamaie, esenta si se fierb pana se topeste zaharul.


Asamblarea:


Pe un platou se aseaza primul blat, se insiropeaza; se intinde crema rosie, se pune al doilea blat si se insiropeaza usor si acesta. Cu crema alba se imbraca si se orneaza tortul dupa propria imaginatie.

Se lasa 2 ore la rece inainte de a fi servit. Pofta buna si "La multi ani! "

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb-rosu pentru 8Martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Criss 1

09.03.2011, 12:18

Superb!

mirela0911 1

09.03.2011, 22:44

Foarte frumos tortul La multi ani si tie

adry88 1

11.06.2011, 16:56

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments