Tort Mississippi

de andreea123 in Torturi, 19 Dec 2011 | 5521 vizualizari

 

Celebrul Tort Mississippi, un tort in stil american. Daca va plac dulciurile si mai ales cele cu bezea...trebuie sa-l incercati neaparat!

P.s: Am rescris crema, sper sa se inteleaga mai bine de data asta. :P

 

INGREDIENTE

  • 425 g de biscuiti digestivi cu cacao
  • 175 g unt topit
  • 3 linguri de crema de ciocolata cu alune
  • 3 oua
  • 175 g de zahar
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea granule
  • 2 linguri de malai
  • 200 g ciocolata simpla
  • 1 lingura de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mississippi:

Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).

Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (care a fost tinuta la rece) cu Ø 20 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat  crema de ciocolata.

Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 100 ml de frisca lichida. Se pun la incalzit 350 ml frisca lichida, cafeaua si ciocolata pana se topesc, apoi se incorporeaza amestecul de malai si se fierbe totul la foc mic (amestecand continuu), pana se ingroasa crema. Cand crema este inca fierbinte se pune in ea gelatina care in prealabil a fost inmuiata 5 minute in 3 linguri de apa. Se lasa la racit putin crema, apoi se incorporeaza 150ml de frisca batuta.

Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute, pana se intareste.

Se incalzeste in acest timp cuptorul.

Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100 g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata (cu ajutorul unei linguri) si se coace pana bezeaua devine aurie

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mississippi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

kamy 1

22.12.2011, 00:42

interesant...malai in crema nu am auzit curiozitatea fiind mare,sigur o sa-l fac

ileana_ana 1

29.12.2014, 17:57

cat timp se coace bezeaua si la ce temperatura ??

abstract01 1

19.10.2020, 22:58

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu mango (fara coacere)