Tort cu crema de capsune si frisca

de _Alina_ in Torturi, 28 Feb 2014 | 1438 vizualizari

 

Se vede ca l-am pus pe frate-miu sa pozeze. :)) A pozat si lemnele bunicii ca poate-mi era dor sa vad niste buturugi crapate. :))) Va rog sa faceti abstractie de lemne. :P

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua mari (L)
  • 6 lg zahar
  • 1 lg ulei
  • 3 lg cu varf faina
  • 1 lg apa fierbinte
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema de capsune
  • 160 g capsune congelate
  • 6 lg cu varf zahar
  • 300 g iaurt
  • 15 g gelatina granulata
  • 120 ml apa
  • Crema de frisca
  • 400 g frisca lichida 30 %grasime (Pilos)
  • 2 lg zahar
  • 10 g gelatina
  • 75 ml apa
  • Glazura
  • 200 g frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina granule
  • 60 g cacao
  • Sirop
  • 1 lg sirop concentrat de portocale
  • 2 lg apa plata
  • Decor:
  • ciocolata topita
  • portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsune si frisca:

Blat:


1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Mixam galbenusurile cu 2 lg de zahar pana cand isi maresc de 2-3 ori volumul si se deschid la culoare, adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.


4. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas si mixam pana cand spuma devine lucioasa si ferma, iar zaharul s-a dizolvat complet.


5. Cu o spatula inglobam galbenusurile batute in albusuri, cu miscari fine.


6. Incorporam in compozitie faina cernuta, tot cu ajutorul spatulei si cu miscari usoare. Punem apoi apa fierbinte esenta si coaja de portocala pe rand, si amestecam usor cu spatula.


7. Punem compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 15-20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.


Crema de capsune:


1. Amestecam capsunele cu 4 lg cu zahar si le punem intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit pana cand siropul format se ingroasa (~5-8 min). Le pasam apoi le lasam sa se raceasca complet.


2. Punem gelatina la hidratat in apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi conform instructiunilor de pe ambalaj.


3. Mixam capsunele racite cu 300 g iaurt, 2 lg de zahar si cu gelatina dizolvata si punem compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu folie alimentara. 4. Introducem tava in frigider pentru 3-4 ore.


Crema de frisca:


ATENTIE!!! Aceasta crema o preparam in momentul in care asamblam tortul.


1. Mixam frisca cu zaharul pana cand creste in volum, iar spuma formata este tare. 2. Punem gelatina la hidratat in 75 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. O lasam sa se racoreasca putin apoi o inglobam in frisca cu ajutorul unei spatule.


Glazura


ATENTIE!!! Glazura se prepara dupa ce ati asamblat tortul.


Punem 200 g frisca lichida impreuna cu 50 ml apa si cu 100 g zahar pe foc, pana cand se topeste zaharul. Oprim focul. Aveti grija sa nu dea in foc ca nu mai aveti ce face cu ea. Gelatina o hidratam in 50 ml apa pentru 10 min. Punem in frisca fierbinte impreuna cu cacaoa si mixam cu un mixer vertical pana cand compozitia devine omogena.


Asamblare:


1. Punem blatul pe un platou (eu l-am pus pe un platou de carton care mai apoi l-am decupat), intr-un inel pentru torturi. Il insiropam cu siropul format din apa + sirop concentrat de portocale. Il lasam cateva minute apoi intindem 2 lg de crema de frisca pe el.


2. Punem crema de capsune pe mijlocul blatului apoi turnam restul de crema de frisca (trebuie sa va miscati repede ca altfel se intareste).


3. Introducem tortul in frigider pentru 1-2 ore.


4. Scoatem tortul din frigider, dam inelul deoparte, punem tortul cu grija pe un gratar, iar gratarul intr-o tava si il imbracam in glazura.


5. Imbracam marginea tortului in "cioburi" de ciocolata si il ornam dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsune si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

dantes 1

01.03.2014, 08:02

delicios

babi5 1

01.03.2014, 08:05

laura_n 1

02.03.2014, 13:41

frumos! cu tot cu lemne )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni