Tort cu crema de capsuni

de Lavinia in Torturi, 14 Apr 2013 | 3138 vizualizari

 

Un tort facut in graba si nu prea aspectuos dar extraordinar de bun si fin !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 150 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 80 ml apa
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 100 g ciocolata topita
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g faina

Crema:

  • 400 ml lapte rece
  • 120 g praf creme ole de capsuni(1 plic jumate)
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5-6 capsuni proaspete taiate cubulete

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni:

Frecam galbenusurile cu 100 g zahar si vanilia cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat uleiul si apa amestecand continuu.Amestecam faina cu cacaua si o cernem in prealabil apoi o adaugam peste galbenusuri omogenizand bine apoi adaugam si ciocolata topita.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam restul de zahar(50 g ) si mixam pana ce acesta se topeste.

Adaugam treptat albusurile peste compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana sunt incorporate bine.

Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi separate intr-o tava mica(20 cm diametru) in cuptorul preincalzit timp de 15 minute fiecare sau pana trec testul scobitorii.

Pentru crema mixam praful creme ole cu laptele si zaharul pudra pana se intareste apoi adaugam treptat frisca lichida.

Asamblare:Blat, 1/2 din crema+capsuni,blat ,1/2 din crema+capsuni si iar blat.Dam tortul la rece pentru 1 ora apoi il glasam in ciocolata si decoram dupa plac!

 

TIPS-URI

1

Eu am insiropat putin blaturile cu lichior de ciocolata dar merg foarte bine si asa simple pentru ca sunt foarte moi si umede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lavinia 1

16.04.2013, 09:50

multumesc Diana

nilgun 1

20.04.2013, 19:31

esti fff talentata la prajituri si torturi

Lavinia 1

20.04.2013, 20:04

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie