Tort cu crema de capsuni

de Lavinia in Torturi, 14 Apr 2013 | 4531 vizualizari

 

Un tort facut in graba si nu prea aspectuos dar extraordinar de bun si fin !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 150 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 80 ml apa
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 100 g ciocolata topita
  • 30 g cacao neagra
  • 110 g faina

Crema:

  • 400 ml lapte rece
  • 120 g praf creme ole de capsuni(1 plic jumate)
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5-6 capsuni proaspete taiate cubulete

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni:

Frecam galbenusurile cu 100 g zahar si vanilia cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat uleiul si apa amestecand continuu.Amestecam faina cu cacaua si o cernem in prealabil apoi o adaugam peste galbenusuri omogenizand bine apoi adaugam si ciocolata topita.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam restul de zahar(50 g ) si mixam pana ce acesta se topeste.
Adaugam treptat albusurile peste compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana sunt incorporate bine.
Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi separate intr-o tava mica(20 cm diametru) in cuptorul preincalzit timp de 15 minute fiecare sau pana trec testul scobitorii.
Pentru crema mixam praful creme ole cu laptele si zaharul pudra pana se intareste apoi adaugam treptat frisca lichida.
Asamblare:Blat, 1/2 din crema+capsuni,blat ,1/2 din crema+capsuni si iar blat.Dam tortul la rece pentru 1 ora apoi il glasam in ciocolata si decoram dupa plac!

TIPS-URI

1

Eu am insiropat putin blaturile cu lichior de ciocolata dar merg foarte bine si asa simple pentru ca sunt foarte moi si umede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lavinia 1

16.04.2013, 09:50

multumesc Diana

nilgun 1

20.04.2013, 19:31

esti fff talentata la prajituri si torturi

Lavinia 1

20.04.2013, 20:04

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie