Tort cu crema de ciocolata

de Angelina_Elena in Torturi, 11 Apr 2012 | 3818 vizualizari

 

In 9 aprilie a fost ziua mamei mele,care a implinit frumoasa varsta de 39 de ani!...nu este foarte aspectuos,dar a fost facut cu multa dragoste si a iesit delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri faina
  • 15 ml ulei
  • 15 ml apa
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 300 ml frisca Meggle
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • unt cat o nuca
  • Decor:
  • 200 ml frisca batuta Meggle
  • trandafiri pentru decor Dr.Oetker
  • bilute arginti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blat:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit.


Crema:


Topim ciocolata cu 4 linguri de frisca lichida pe baie de aburi.Lasam la racit,si mai amestecam din cand in cand.Intr-un vas punem frisca lichida si mixam timp de 10-12 minute(pana se intareste frisca).Dupa ce s-a racit,punem ciocolata peste frisca si mixam pana la omogenizare.


Siropul:


Intr-un ibric punem zaharul si apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi,apoi turnam glazura peste tort.


Asamblare:


Blatul de tort de taie in doua.Insiropam primul blat,intindem crema,asezam deasupra ultimul blat,insiropam si turnam glazura calda.Se orneaza cu frisca,trandafiri si bilute arginti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

madi_marin 1

11.04.2012, 21:52

La multi ani mamei tale! Sa fie sanatoasa si sa va bucurati impreuna numai de momente frumoase! frumos tortulet si cu siguranta si bun....

Sim0na 1

11.04.2012, 22:00

La Multi Ani mamei tale!! Un tort frumos pentru o mama atat de tanara, cu o fata talentata!

deyutzky 1

11.04.2012, 23:47

Frumos tortulet! La multi ani mamei tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată