Tort cu crema de ciocolata

de Angelina_Elena in Torturi, 11 Apr 2012 | 6336 vizualizari

 

In 9 aprilie a fost ziua mamei mele,care a implinit frumoasa varsta de 39 de ani!...nu este foarte aspectuos,dar a fost facut cu multa dragoste si a iesit delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri faina
  • 15 ml ulei
  • 15 ml apa
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 300 ml frisca Meggle
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • unt cat o nuca
  • Decor:
  • 200 ml frisca batuta Meggle
  • trandafiri pentru decor Dr.Oetker
  • bilute arginti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si  tapetata cu faina se pune compozitia si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit.

Crema:

Topim ciocolata cu 4 linguri de frisca lichida pe baie de aburi.Lasam la racit,si mai amestecam din cand in cand.Intr-un vas punem frisca lichida si mixam timp de 10-12 minute(pana se intareste frisca).Dupa ce s-a racit,punem ciocolata peste frisca si mixam pana la omogenizare.

Siropul:

Intr-un ibric punem zaharul si apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul pe baie de aburi,apoi turnam glazura peste tort.

Asamblare:

Blatul de tort de taie in doua.Insiropam primul blat,intindem crema,asezam deasupra ultimul blat,insiropam si turnam glazura calda.Se orneaza cu frisca,trandafiri si bilute arginti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

madi_marin 1

11.04.2012, 21:52

La multi ani mamei tale! Sa fie sanatoasa si sa va bucurati impreuna numai de momente frumoase! frumos tortulet si cu siguranta si bun....

Sim0na 1

11.04.2012, 22:00

La Multi Ani mamei tale!! Un tort frumos pentru o mama atat de tanara, cu o fata talentata!

deyutzky 1

11.04.2012, 23:47

Frumos tortulet! La multi ani mamei tale!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine