Tort cu crema de ciocolata

de adry88 in Torturi, 3 Mar 2013 | 2965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 14 oua
  • 16 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema 1
  • 400 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 pliculete ness
  • 100 g ciocolata
  • Crema 2
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blatul - Albusurile le mixam cu praful de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.

Crema 1 - Untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam plicurile de ness si treptat ciocolata topita si racita, amestecam bine cu o lingura.

Crema 2 - Laptele il amestecam cu zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putin lapte, amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si untul, amestecam si lasam sa se raceasca 

Asamblare - pe un platou asezam prima foaie - insiropam - crema  -foaie - sirop - crema si repetam pana terminam

Am uns tortul cu crema de unt si decoram dupa plac

Dam la rece 2-3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt si nuca