Tort de mere si crema de zahar ars

de ancutaCH in Torturi, 4 Iun 2012 | 9448 vizualizari

 

Este un tort pentru pofticiosii indragostiti de CREMA DE ZAHAR ARS...eu de obicei o fac si cu mere pentru ca nu prea ma dau in vant dupa crema de zahar ars...si asa e combinatia perfecta pentru dulce si racoritor....dar cine e certat cu merele poate sa sara din pasul unul cu merele dar sa pastreze caramelul....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: ·
  • 8 - 10 mere
  • · 1 litru lapte dulce
  • · oua: 6 pt crema +6 pt pandispan
  • · zahar: 6 linguri (pt. crema) + 6 linguri (pt pandispan) +7 linguri pt caramel
  • · 6 linguri de faina pt pandispan
  • · esente de vanilie, rom
  • · coaja de portocala
  • · 50g unt
  • · frisca lichida si fructe pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si crema de zahar ars:

PASUL 1- se pregatesc si se coc merele


Se caramelizeaza 7 linguri de zahar in tava in care se coace tortul, intinzându-se caramelul si pe peretii tavei. Se curata merele de coaja si seminte si se taie in jumatate. Se aseaza merele, in tava cu caramel, cu scobitura in sus, in care se pun cubulete de unt. Se presara peste mere cate o lingura de zahar si se da la cuptor pt circa 20 min (150-200C), pana cand sunt merele coapte.


PASUL 2- se pregateste crema de zahar ars


Se mixeaza galbenusurile (6) cu 6 linguri de zahar; cand zaharul e aproape topit se poate adauga treptat si laptele, esentele si albusurile batute spuma. Se toarna in tava peste merele coapte si se mai da la cuptor pt cam 30-35min.


PASUL 3- pregatire pandispan


Se prepara un aluat din 6 albusuri batute spuma, in care se incorporeaza treptat galbenusurile, 6 linguri de zahar si 6 linguri de faina. Se adauga esente si mirodenii (coaja de lamaie/portocala) si se toarna in tava peste crema de zahar ars cand aceasta este bine coapta. Se mai da la cuptor inca 20-25 minute pana se coace si pandispanul.


PASUL 4 - asamblare tort


Dupa ce se raceste bine , se rastoarna tortul pe un platou si se imbraca cu frisca.


Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu l-am ornat cu fructe de sezon -capsuni si cirese.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tava mai inalta atunci taiati merele in sferturi sau chiar in felii mai grosute, peste care puneti pe alocuri cubulete de unt si presarti cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:26

excelent

FlaviaD 1

06.08.2013, 17:11

Foarte bun si aratos

babi5 1

06.08.2013, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere