Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese

de Toamna07 in Torturi, 7 Mar 2015 | 3271 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit in maxim 2 ore si a fost un real succes. Este un tort economic, de casa, generos si plin de gusturi minunate.

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao pentru o forma cu diametrul de 28 cm.
  • 8 oua240 g zahar
  • 200 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 varf de cutit cu praf de copt
  • Ingrediente ganache de ciocolata :
  • 200 g ciocolaat neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • Ingrediente crema de ciocolata alba :
  • 500 ml lapte
  • 100 g margarina/unt
  • 1 esenta de vanilie sau baton de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • 5 linguri de amidon sau 6 linguri de faina
  • 100 g ciocolata alba maruntita
  • 1 borcan mare cu compot de cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese:

Mod de preparare blat :


Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt - le cernem - . Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul .Luam o paleta si incepem sa incorporam ingredientele uscate si cernute,foarte incet, sa nu scoatem aerul din oua.Amestecam de jos in sus. Turnam compozitia pufoasa intr-o forma de tort unsa cu putin unt/ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 25 minute.Cand se desprinde de marginile tavii, este gata.




Modul de preparare ganache este foarte usor :


Maruntim ciocolata si o punem peste frisca lichida.Asezam craticioara pe foc mic si amestecam bine pana se topeste ciocolata.Dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca.Punem crema la frigider pentru o ora sau la congelator pentru 20 de minute.Eu asa fac cand ma grabesc.:) Scoatem crema rece si o mixam foarte bine pana isi dubleaza volumul si se intareste suficient de bine ca sa putem orna cu ea.


Vom opri cateva linguri de ganache pentru ornat !


Vedeti ce consistenta si luciu are ?!



Mod de preparare crema de ciocolata alba :


Dizolvam cele doua linguri de zahar si amidonul in 100 ml lapte rece. Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu ciocolata alba .Cand incepe sa fiarba ,adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si esenta de vanilie.Amestecam energic pana se ingroase si nu are cocoloase.Daca se intampla sa faca cocoloase,nu va faceti griji,le veti indeparta cu mixerul,mai tarziu. Dam crema la o parte de pe foc,o lasam sa se raceasca. Incorporam untul moale in crema rece mixand cateva minute.


Vom opri cateva linguri de crema pentru ornat ~!


Blatul taiat in 3 felii se va insiropa cu sucul de le compotul de cirese. Peste primul blat insiropat vom intinde un strat de crema de ciocolata alba si apoi vom imprastia cirese peste ea.


Vom opri cateva cirese pentru decor ! Asezam al doilea blat;il insiropam si asezam un strat de ganache. Al treilea blat insiropat peste care vom aseza aveline cu ajutorul unui pos sau seringa pentru ornat si cirese.


Pentru un aspect mai frumos am pus codite de cirese uscate;le pastrez de vara pentru ceaiul diuretic din iarna.:)


O sa va placa foarte mult !


Pofta buna !






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

08.03.2015, 10:32

monik80 1

09.03.2015, 18:36

delicios

Toamna07 1

12.03.2015, 17:18

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

pe 17.11 la 07:44

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort bavarez de lamaie