Tort cu crema de ciocolata si frisca

de _Alina_ in Torturi, 17 Dec 2014 | 6235 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata si nu numai.;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua mari
  • 180 g zahar
  • 130 g faina
  • 30 g cacao
  • 25 g ulei
  • 1 praf sare
  • Ganache de ciocolata
  • 150 g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 250 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • Crema de frisca
  • 350 g smantana lichida
  • 150 g smantana fina si cremoasa Pilos (20%grasime)
  • 80g zahar
  • 5 g gelatina granule
  • 25 ml apa
  • Glazura ciocolata
  • 100 g ciocolata
  • 150 g smantana lichida (30% grasime)
  • Cake pops
  • 2 oua foarte mari
  • 60 g zahar
  • 70 g faina
  • 35 g nuca
  • 1praf sare
  • 100 g ciocolata amaruie
  • bombonele decor
  • Decor:
  • nasturei de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si frisca:

Blat

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.


5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.


6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.


8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in trei pe orizontala (vor rezulta 4 felii).


Cake pops


1. Separi albusurile de galbenusuri.


2. Mixezi albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand obtii o spuma densa, lucioasa. Adaugi galbenusurile si mixezi pana la incorporare.


3. Pui nuca si faina cernuta peste compozitie si le inglobezi (in 2 transe) cu grija, sa nu se formeze cocoloase.


4. Pui cate o lingurita de compozitie in forma pentru cake pops si introduci in cuptorul preincalzit la 180grade Celsius pentru 20 min. Dupa ce s-au copt le scoti din forma si le lasi la racit.


5. Topesti ciocolata pe bain-marie, pui fiecare bila pe un bat si glazurezi fiecare bila, apoi o presari cu bombonele colorate. Infingi betele intr-o bucata de polistiren si introduci in frigider pana in momentul decorarii.


Ganache ciocolata


1. Rupe ciocolata in bucati si pune-o impreuna cu 200 g smantana lichida pe foc potrivit. Amesteca continuu pana cand se dizolva ciocolata. Opresti focul si adaugi restul de smantana lichida apoi amesteci energic.


2. Lasi compozitia sa se raceasca complet, apoi o introduci in frigider pentru 1 ora. O scoti apoi si o mixezi pana cand obtii o spuma omogena si o folosesti la asamblat.


Crema de frisca


ATENTIE!!! Prepari aceasta crema in momentul asamblarii.


1. Hidratezi gelatina in 25ml apa apoi o dizolvi pe bain-marie.


2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consitenta.


3. Adaugi smantana obisnuita si gelatina dizolvata si mixezi pana la inglobarea acestora.




Asamblare:


Pune prima felie de blat pe un platou, intr-un inel reglabil pentru torturi. O insiropezi, pui jumatate din crema de ciocolata, a doua felie de blat, o insiropezi si pe aceasta, pui apoi crema de frisca, a treia felie de blat pe care o vei insiropa si restul de ganache de ciocolata, si ultima felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in frigider pentru minimum 4 ore.


Glazura de ciocolata:


Rupi ciocolata in bucati si o pui impreuna cu 100 g smantana lichida pe foc potrivit. Amesteci continuu pana cand se dizolva ciocolata. Opresti focul si adaugi restul de smantana lichida apoi amesteci energic.


Scoti tortul din frigider, dai inelul deoparte si glazurezi tortul. Introduci din nou in frigider pentru 15-20 minute, apoi scoti tortul si pui deasupra bilele de nuca si ciocolata, si nastureii de ciocolata.


Nota: daca ti se pare complicat sa realizezi bilele cu nuca, poti folosi bomboane cu ciocolata, sau cu nuca pentru decor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

jolygina 1

18.12.2014, 10:13

_Alina_ 1

18.12.2014, 11:14

Multumesc!

anca_rm 1

18.12.2014, 11:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu martipan