Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze

de alilianaa in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 2616 vizualizari

 

Pentru ca a fost dat, fotografii cu el taiat nu am. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri apa,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic praf copt,
  • un parf de sare
  • Crema:
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • o lingura cacao,
  • 50 g ciocolata amaruie,
  • 3 oua,
  • 100 unt,
  • 5 linguri frisca batuta,
  • esenta rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 40-50 zahar si esenta de rom ( pret de o lingurita)
  • Gem de coacaze: 4 linguri
  • Ornare:
  • ciocolata topita (50 g ciocolata neagra si o lingurota de unt),
  • 2 linguri gem coacaze
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze:

Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita. Dupa omogenizare le adaugam albusurilor. Mixam. Scoatem telurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura. Folosim o spatula de lemn. Adaugam esenta de vanilie. Pregatim o tava cu margini detasabile de copt (tapetata cu unt si hartie de copt). Turnam aluatul in tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt cca 30-35 minute. Pentru a vedea ca s-a copt incercam cu o scobitoare.

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza  pana devin o crema si cresc ca volum, se adauga amidonul , cacaua si laptele putin cate putin. Se aseaza pe foc. Cand compozitia devine ca o budinca se adauga ciocolata,romul si la final, untul. Cand s-a racit complet adaugam frisca batuta si mixam usor.

Sirop: apa, zahar si esenta rom. Impreuna se pun pe foc. Cand au fiert se dau la rece. 

Pentru finisare: ciocolata se pune foc cu untul si cand s-au topit complet se lasa sa se raceasca si se aseaza pe tort dupa inspiratia fiecaruia. Este de preferat acest procedeu sa fie realizat la final. 

Asamblare: blatul se taie in doua. Foaia de baza se insiropeaza, se pune o parte din crema, se adauga gemul de coacaze, se pune  a doua foaie, se insiropeaza si  se pune gemul de coacaze si restul de crema. Se finizeaza tortul punand ciocolata topita si gemul de coacaze.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

06.01.2016, 20:36

Bunatate de tort, stiu sigur ca e asa!

mirela0911 1

06.01.2016, 21:24

Ce as savura o felie!

dantes 1

09.01.2016, 14:23

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si iaurt