Tort cu crema de ciocolata si rom

de Angelina_Elena in Torturi, 3 Sep 2013 | 6256 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g zahar
  • 9 oua
  • 8 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 350 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingura esenta de rom

Sirop:

  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura esenta de rom

Glazura de ciocolata:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si rom:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.


Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si putin ulei.


Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Crema de ciocolata si rom: Untul la temperatura camerei se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra.


200 ml frisca lichida o mixam bine pana se intareste.


Ciocolata o topim la microunde sau pe baie de aburi cu 50 ml frisca lichida, o lasam sa se racoreasca apoi o amestecam cu frisca batuta.


In unt adaugam cacaoa, esenta de rom si mixam bine.


Incorporam apoi cate-o lingura din crema precedenta (de frisca si ciocolata) si tot asa pana terminam.


Dam crema la frigider pana se raceste blatul si siropul.


Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de rom.


Asamblare: Cand blatul de tort s-a racit il taiem in 2 pe orizontala, apoi il mai taiem odata pe mijloc, pentru a obtine 4 foi egale pe care le vom suprapune.


Crema o scoatem de la frigider, o mixam putin, apoi o impartim in 4 parti egale (3 parti pentru umplut tortul si o alta parte pentru ornat marginea).


Pe o tava/platou punem prima foaie, o insiropam bine, intindem o parte de crema, ce-a de-a doua foaie pe care o insiropam si tot asa pana terminam.


Cu crema ramasa imbracam marginea tortului, apoi pregatim glazura de ciocolata.


Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele si untul.


Glazuram tortul cu ciocolata topita, apoi il dam la rece pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 38/24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

noiinbucatarie 1

11.03.2017, 09:35

kytz 1

12.03.2017, 07:02

La mulți ani!

dantes 1

12.03.2017, 07:23

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort vienez