Tort cu nuca

de Zamfira in Torturi, 3 Feb 2013 | 6503 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 g nuci
  • 10 oua
  • 350 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt

Crema de nuci:

  • 400 g nuci macinate
  • 8 linguri zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 3linguri rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blat: omogenizam cele 10 galbenusuri cu zaharul pudra. Praful de copt il amestecam cu faina, albusurile le batem spuma. Adaugam treptat la galbenusuri cate o lingura de faina si cate o lingura de spuma, pana cand va fi incorporata toata cantitatea. Punem compozitia intr-o tava de tort(cu margine detasabila) unsa si tapetata. Dupa coacere (facem testul cu scobitoarea), lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in trei parti egale.


Crema de nuci: 200 g nuci macinate cu zaharul pudra si laptele le vom fierbe pana cand incepe sa se intareasca crema.


Dupa ce se raceste crema, adaugam 200 g unt si 3 linguri de rom si inca 200 g nuci macinate.


Cele trei parti ale blatului le vom insiropa cu rom amestecat cu apa si le vom unge cu crema, inclusiv exteriorul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

03.02.2013, 21:13

place

RuxyRux 1

03.02.2013, 23:19

Ce deliciu Zamfira!

Zamfira 1

04.02.2013, 08:46

Multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie