Tort cu iaurt si visine

de ionela2682 in Torturi, 22 Mai 2011 | 43705 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 3-4 lg ulei
  • sare

Crema de iaurt:

  • 1 cana iaurt simplu gras
  • 1 cana frisca lichida
  • 1 plic de gelatina
  • 5 lg zahar

Jeleu 

  • 1 cana (200ml)zeama de compot de visine
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si visine:

-albusurile se bat spuma cu putina sare dupa care se adauga zaharul,

-se continua mixarea pana obtinem bezeaua

-galbenusurile se amesteca cu uleiul,se toarna peste bezea,

-se adauga faina si se omogenizeaza compozitia cu  miscari usoare de jos in sus

-se toarna in tava de tort cu inel detasabil si se coace pana se rumeneste frumos

-dupa ce blatul s-a racit il insiropam cu zeama de compot

-se presara visine fara samburi, 1 cana iaurt simplu gras, 1 cana frisca lichida, 1 plic de gelatina ,5 lg zahar

-peste frisca batuta se adauga iaurtul amestecat cu zaharul

 -gelatina se hidrateaza pentru 5 min in 1/2 cana de apa dupa care se pune la baie de aburi sa se dizolve ( atentie sa nu fiarba)si se adauga in compozitia de mai sus si se omogenizeaza

-se toarna compozitia obtinuta peste blatul cu visine si se niveleaza frumos

-se da la rece pentru cel putin 1/2 ora dupa care se va dizolva 1 plic de gelatina intr-o cana (200 ml)zeama de compot se lasa 5 min sa se hidrateze dupa care se pune pe baie de aburisa se dizolve...

se lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste tort ,se da iar la frigider pana se intareste  .



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

babi5 1

20.07.2013, 13:30

Bunnnnnnnnnnnnn!!

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 08:02

minunat tort

ramonarrusu05 1

09.01.2014, 14:35

mmmm,ador dulciurile cu visine si iaurt....SIGUR AM SA INCERC SI RETETA ACEASTA.....BIG LIKE

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si ciocolata