Tort cu iaurt si visine

de ionela2682 in Torturi, 22 Mai 2011 | 31991 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 3-4 lg ulei
  • sare

Crema de iaurt:

  • 1 cana iaurt simplu gras
  • 1 cana frisca lichida
  • 1 plic de gelatina
  • 5 lg zahar

Jeleu 

  • 1 cana (200ml)zeama de compot de visine
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si visine:

-albusurile se bat spuma cu putina sare dupa care se adauga zaharul,


-se continua mixarea pana obtinem bezeaua


-galbenusurile se amesteca cu uleiul,se toarna peste bezea,


-se adauga faina si se omogenizeaza compozitia cu miscari usoare de jos in sus


-se toarna in tava de tort cu inel detasabil si se coace pana se rumeneste frumos


-dupa ce blatul s-a racit il insiropam cu zeama de compot


-se presara visine fara samburi, 1 cana iaurt simplu gras, 1 cana frisca lichida, 1 plic de gelatina ,5 lg zahar


-peste frisca batuta se adauga iaurtul amestecat cu zaharul


-gelatina se hidrateaza pentru 5 min in 1/2 cana de apa dupa care se pune la baie de aburi sa se dizolve ( atentie sa nu fiarba)si se adauga in compozitia de mai sus si se omogenizeaza


-se toarna compozitia obtinuta peste blatul cu visine si se niveleaza frumos


-se da la rece pentru cel putin 1/2 ora dupa care se va dizolva 1 plic de gelatina intr-o cana (200 ml)zeama de compot se lasa 5 min sa se hidrateze dupa care se pune pe baie de aburisa se dizolve...


se lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste tort ,se da iar la frigider pana se intareste .







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

babi5 1

20.07.2013, 13:30

Bunnnnnnnnnnnnn!!

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 08:02

minunat tort

ramonarrusu05 1

09.01.2014, 14:35

mmmm,ador dulciurile cu visine si iaurt....SIGUR AM SA INCERC SI RETETA ACEASTA.....BIG LIKE

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist